Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Prvý lesbický bozk je starší ako Sovietsky zväz: Tu je dôkaz z roku 1872!

Prvý bozk va videu z roku 1872
Prvý bozk va videu z roku 1872 (Zdroj: Foto: youtube)

LONDÝN - Minulý týždeň obletelo internetom VIDEO umelkyne Tatii Pilievy, na ktorom zachytila 20 bozkávajúcich sa neznámych párov. O prvenstvo však nešlo. Ešte v 19. storočí sa totiž podarilo fotografovi Eadweardovi Muybridgeovi zosnímať vôbec prvé zábery bozkávajúceho sa páru a dať ich do pohybu. A predstavte si, obidvaja partneri boli ženy.

Nahliadnime ďaleko do minulosti. Ešte v roku 1872, jeden z priekopníckych anglických fotografov nasnímal zábery, ktoré sú považované za vôbec prvé VIDEO bozkávajúceho sa páru.
 
Fotograf však kvôli spoločenským konvenciám nemohol nasnímať nahého muža v rovnakom zábere s nahou ženou. Rozhodol sa preto zaznamenať bozk dvoch žien. Vzhľadom k sociálnym konvenciám doby fotograf Eadweard Muybridge nesnímal mužov. "Viktoriáni boli extrémne sexuálne prudérni a mužskú homosexualitu považovali za vážnu hrozbu pre ich spoločnosti. Verili, že ženy majú malý alebo žiadny sexuálny apetít," cituje denník Daily Mail archív Muybride online.

Tento krátky film Bozk, rovnako ako väčšina obrazových sekvencií v archíve Muybride online, bolo vytvorených v rozmedzí rokov 1872 a 1885. Čo je skôr ako bola vynájdená kamera.  

Pre fotografa bola nahota rozhodujúca, lebo ľudia mohli sledovať a jasne vidieť, ako sa telo pohybuje v jeho sérií fotografií. Efekt filmu dosiahol tak, že za sebou zoradil jednotlivé fotky a dal ich do pohybu. Koncom 19.storčia ešte neboli známe podrobnosti o tom, ako sa tak stalo. Ľudské oko nebolo schopné pochopiť podrobnosti rýchleho pohybu.

Prvý bozk 1872

Fotografov životopis je rovnako fascinujúci ako jeho práca. Muybridge výstrelom zabil milenca svojej ženy po tom, čo sa dozvedel, že muž splodil dieťa, ktoré fotograf považoval za svojho syna. Vtedy mal chlapček sedem mesiacov. Na súde zabíjanie nepoprel, no i napriek tomu bol oslobodený. Zvyšok života prežil zlepšovaním svojej techniky​​, prednášaním a publikovaním. Na jeho sklonku sa vrátil z USA do Anglicka, kde zomrel v roku 1904.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu