Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Malý génius má vlastnú kapelu

Detská džezová kapela je raritou aj vo svete.
Detská džezová kapela je raritou aj vo svete.

KOMÁRNO - Je iba tretiak, a už koncertuje s vlastnou kapelou!

Napriek svojmu veku je Dávidko Hodek (9) z Komárna už takým šikovným džezmenom, že má vlastnú kapelu! Skupina V4 Jazz funguje iba pár dní a svojím zložením je vo svete výnimočná. Okrem Dávida v nej totiž hrajú ďalšie dve deti.

Dávidko, speváčka Monika (12) z Brna, klavirista Gaye r ( 1 5 ) a kontrabasista Norbert (18) z Maďarska. To je zoskupenie originálnej džezovej kapely, ktorá koncertovala prvý - krát cez víkend v Komárne a Banskej Štiavnici. Skupina vznikla na podnet rodičov, ktorí tak chceli rozvíjať talent svojich detí. Mimoriadne talentovaným zo skupiny je najmä malý džezový virtuóz Dávid Hodek.

Ako štvorročný hrával v kapele Hodek Band so starým otcom, ale túžil po vlastnej skupine. Teraz sa mu sen splnil. „Zloženie kapely je medzinárodné, preto budú deti spoločne cvičiť iba cez víkendy,“ hovorí Dávidov otec Szilárd (33). Chlapec zdedil muzikantský talent po ňom a po dedovi, ktorý hrá vari na všetkých hudobných nástrojoch. Nad talentom Dávidka žasne aj džezový profesionál Juraj Griglák: „Dávidkov záujem o džez je unikátny.

Deti v jeho veku sa o tento druh hudby vôbec nezaujímajú a aj pre väčšinu dospelých je to španielska dedina,“ hovorí. Dávidkovi rodičia vozia talentovaného syna každý týždeň do Budapešti k dvom učiteľom hudby. Okrem džezu hrá na klavíri aj vážnu hudbu a chodí do triedy pre mimoriadne nadané deti. „Zvládnem učenie i hru v kapele,“ smeje sa školák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu