Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Britský satirický seriál odhalil ruskú inváziu už v roku 1986: Predpovedal, čo urobí Západ!

Seriál Jistě, pane premiére
Seriál Jistě, pane premiére (Zdroj: Foto: youtube)

LONDÝN – Tak to je naozaj dokonalá predtucha alebo skutočná genialita autorov scenára. Anthony Jay a Jonathan Lynn mali zrejme neuveriteľnú politickú predvídavosť. Už v roku 1986 v kultovom britskom seriáli Istě, pane premiére, ktorý spoločne písali, odhalili budúcnosť. V jednom z dielov totiž hlavné postavy seriálu hovoria o tom, ako Rusi postupujú pri inváziách a čo západ robí, resp. nerobí. Časť veľmi pripomína súčasnú situáciu na Kryme. Pozriete si VIDEO a presvedčte sa.

V jednom z dielov britského seriálu Istě, pane premiére, ktorý vysielala aj Česká televízia, vedú hlavní predstavitelia „vážnu“ diskusiu, ktorá sa veľmi pravdepodobne odohráva aj v súčasnosti. Treba však povedať, že premiéra seriálu založeného na politickej satire sa vysielala v rokoch 1986 až 1988. O tom, že ide o nadčasový seriál, alebo že jeho tvorcovia mali dokonalú predtuchu svedčí diel, v ktorom sa hovorí o tom, ako imperiálne postupuje Moskva a ako západné demokracie nevedia, čo majú v reakcii na násilnícke chúťky z východu robiť.

Pozrite si časť, kde sa hovorí o ruskej invázií a neuveríte vlastným ušiam. Začiatok je o 7:03.

Seriál Istě, pane premiére sa vysielal v rokoch 1986 až 1988. Nadväzoval na nemenej úspešné diely Istě, pane ministře z rokov 1980 až 1984. 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu