Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V helcmanovskej triede nemajú ani jednu spolužiačku

V Helcmanovciach do druhého ročníka chodia iba chlapci!
V Helcmanovciach do druhého ročníka chodia iba chlapci!

HELCMANOVCE - V raritnej triede majú iba samých chlapcov. Hoci v Helcmanovciach (okr. Gelnica) žije vyše 1 500 obyvateľov, pred 7 rokmi sa v tejto obci nenarodilo žiadne dievča.

V prvom ročníku sa tak zišla „futbalová“ jedenástka chlapcov. Tá sa v tomto školskom roku síce zúžila len na deväť žiakov, no zvláštna a aj živá trieda nezanikla. „Jeden žiak sa s rodičmi presťahoval do Čiech, ďalší opakuje ročník. Napriek nízkemu počtu žiakov trieda nezanikla. Dostali sme výnimku a deti nemusia dochádzať do inej obce,“ teší sa riaditeľ miestnej základnej školy Ján Pavlík.

V nižších i vyšších ročníkoch školy sú približne rovnako zastúpení chlapci aj dievčatá. Aj vlani sa v Helcmanovciach narodilo 15 detí, pričom dievčat bolo 7. Či sa čisto chlapčenská trieda v škole udrží, nie je však isté, lebo dvom súčasným tretiačkam hrozí prepadnutie. „Neviem, či medzi nich zapadnú, lebo chlapci si už zvykli,“ dodal riaditeľ.

Učiteľka druhákov Henrieta Pisoňová tvrdí, že v tejto triede si už vžila oslovenie: „Chlapci!“ Na svojich žiakov však nemôže povedať zlého slova: „Sú síce veľmi živí, ale v únosnej a zvládateľnej miere. Pracuje sa s nimi veľmi dobre - všetko prebieha v pohode a berieme to športovo. Sú hraví, ale nevyrušujú. Žiaci sa mi aj priznali, že babu by už medzi seba nechceli! Ak by k tomu predsa len došlo, musel by to byť chlapčenský typ,“ dodala so smiechom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu