Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kráska (32) prekonala rakovinu: FOTO jej zjazveného tela, ľudia sú v šoku!

Beth sa odvážila nafotiť svoje zjazvené telo Zobraziť galériu (3)
Beth sa odvážila nafotiť svoje zjazvené telo (Zdroj: taringa.net)

BRISBANE - Mladá Austrálčanka vyvolala veľký rozruch po tom, čo na Facebooku zverejnila fotku samej seba. Na tom by ešte nebolo nič zvláštne, lenže nedávno prekonala rakovinu prsníka a jej telo je tým veľmi poznačené. Kontroverzný krok spravila preto, aby varovala ostatných ľudí pred strašnou chorobou.

Beth Whaangová je zdravotná sestra a matka štyroch detí. Na svoje 32. narodeniny sa dozvedela krutú správu, že má rakovinu prsníka. Navyše je nositeľkou genetickej mutácie BRCA2, pri ktorej hrozí vznik ďalších druhov rakovín.

Keďže išlo o jej život, nemala na výber. V novembri podstúpila obojstrannú mastektómiu, odstránenie maternice a aj lymfatických uzlín. V dôsledku ťažkého ochorenia ťaktiež drasticky schudla, čo sa odrazilo na tvorbe prebytočnej kože a strií.

Namiesto toho, aby Beth svoje jazvy skrývala tak, ako to robia mnohí iní pacienti, rozhodla sa o nich prehovoriť s cieľom pomôcť ostatným ľuďom postihnutým rakovinou. Priateľka a fotografka Nadia Masotová nafotila jej pooperačné a značne znetvorení telo v sérii portrétov s názvom "Under the Red Dress" (Pod červenými šatami).

Kráska (32) prekonala rakovinu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: taringa.net)

"Jazvy sú fyzické a psychické vyjadrenie boja, ktorým ste prešli. Ukazujú, že ste to zvládli a prežili," vysvetlila pohnútky svojho činu portálu Huffington Post.

Kráska (32) prekonala rakovinu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: taringa.net)

Napriek dobrému úmyslu sa fotky Whaangovej stretli aj s množstvom negatívnych reakcií. K počudovaniu, od svojich kamarátov. Už niekoľko hodín po ich uverejnení na Facebooku si ju spomedzi priateľov vyradilo viac ako sto ľudí. Niektorí dokonca nahlásili snímky adminovi za porušenie pravidiel sociálnej siete. Tá ich námietky neuznala a fotografie neodstránila.

Beth takáto reakcia od známych sklamala, ale vo svojom boji za zvýšenie povedomia o rakovine pokračuje. "Chcem povzbudzovať ľudí, aby pre nich zdravie bolo prioritou. Tieto fotografie nám majú pripomínať potrebu kontroly našich tiel a byť si vedomí toho, že rakovina môže postihnúť hocikoho. Ak môj projekt pomôže čo i len jednému človeku, potom splnil svoj účel," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu