Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Učiteľka dostala odškodné: Neuveríte, za aký "pracovný úraz"!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: mydestination.com)

BERLÍN - Súd v nemeckom Stuttgarte miestnej učiteľke uznal ako pracovný úraz zranenie chrbta, ktoré si privodila pri páde z pivnej lavice. Na nej tancovala počas školského výletu v jednom z mníchovských pivných stanov. Súd konštatoval, že učiteľka konala svoje pracovné povinnosti.

"Vystúpenie na lavici v slávnostnom stane ešte malo blízky prirodzený vzťah k služobným povinnostiam žalujúcej," znel verdikt správneho súdu v Stuttgarte.

Učiteľka žalovala spolkovú krajinu Bádensko-Württembersko, ktorá odmietala platiť bolestné. Nechcela totiž uznať, že tanec na pivnej lavici patrí medzi povinnosti učiteľky. Žena bola so zraneným chrbtom mesiac v pracovnej neschopnosti.

Súd uznal, že je "normálne a spoločensky vhodné", keď návštevník pivného stanu tancuje na lavici. Dotyčná pedagogička by sa vraj príliš stránila kolektívu žiakov, keby sa ku krepčeniu odmietla pripojiť.

Učiteľka bola s triedou na školskom výlete v máji 2012. Na programe bola aj návšteva jarných slávností a po nich žena zašla s niektorými žiakmi do pivného stanu. V týchto zariadeniach sa tancuje za sprievodu živej hudby, a to často aj na laviciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu