Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Legendárne Porsche 911 RS dostane 600 koní a elektrický pohon

Hank Moody a jeho porsche Zobraziť galériu (4)
Hank Moody a jeho porsche

Porsche 911 RS je dodnes legendou. Príbeh tohto auta začal v 70tych rokov minulého storočia a trvá dodnes. Dobové športové špeciály postavené na báze tohto auta majú dodnes dych vyrážajúce parametre a cenovky pohybujúce sa v stovkách, dokonca miliónoch eur. Repliku legendárneho Porsche 911 sa rozhodla prerobiť na elektrinu skupina nadšencov vedená spoločnosťou GreenWay Operator spolu s ďalšími partnermi. Najdôležitejšiu časť celého projektu – elektrické systémy – má na starosti skupina absolventov Strojníckej fakulty STU v Bratislave.

Autorom a sponzorom projektu El Hurricane je spoločnosť GreenWay Operator, ktorá je 1. európsky  operátor v elektromobilite. Na projekte participuje  taktiež   tuningová spoločnosť Hederick Tuning, a chorvátska automobilka Rimac Automibili

Hank Moody a jeho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR článok)

Za samotnou elektrickou časťou prestavby  stojí tím Jána Meszárosa, úspešného absolventa Strojníckej fakulty STU v Bratislave a zakladateľa spoločnosti e-Sense Slovakia. Vytlačiť z elektromobilu 900 Nm, 600 koní a zrýchlenie z 0-100km/h za 3,5 sekundy hovorí za všetko a jednoznačne búra všetky predsudky o nemotorných elektrických autách.

Ak aj vy patríte medzi maturantov, ktorých najobľúbenejšou hračkou v detstve bolo Lego Technic a nenecháte si ujsť žiadny pretek zo seriálu Formule 1, môžete sa na roky štúdia na vysokej škole začať tešiť. Štúdium na Strojníckej fakulte STU v Bratislave je nielen zaujímavé, ale ponúka aj 98 % istotu uplatnenia na trhu práce po doštudovaní.

Veľký dopyt po strojných inžinieroch je dnes nielen v strojárstve, ale všade tam, kde sa využívajú technologické zariadenia. Vďaka tomu sa absolventi fakulty nielen že nemusia báť o zamestnanie ale môžu si užívať nadštandardne vysoké platy.

Cesta za lukratívnym džobom je ešte zaujímavejšia vďaka projektom, do ktorých sa môžu študenti SjF STU na škole zapojiť. Je to napríklad konštrukčný projekt STUBA Green Team, v ktorom študenti projektujú a konštruujú vlastnú formulu poháňanú elektrickou energiou. S tou potom súťažia na pretekoch so súpermi z celej Európy.

„Strojnícka fakulta STU nám dáva možnosti a priestor na realizáciu projektu STUBA Green Team. Nielen v konštruovaní našej vlastnej elektrickej formuly, ale aj v tíme, ktorý sa na jej tvorbe podieľa. Je to skúsenosť, ktorá nám dáva veľkú výhodu do praxe,“ hovorí Rastislav Toman, Team Leader STUBA Green Team. Medzi ďalšie projektové tímy patria FME Racing Team, ktorého úlohou je zostrojiť úsporné futuristické vozidlo, alebo AM Team, ktorý sa v konštruktérskej súťaži Formula SAE zúčastňuje na pretekoch podobných slávnej F1-ke.

Ako hovorí Hank Moody: „Byť spisovateľom je nanič. Je to ako mať domácu úlohu každý deň až do konca života.“ Zoberte osud do vlastných rúk a staňte sa radšej úspešným technikom. Prihlášku na štúdium na Strojníckej fakulte STU v Bratislave môžete podať do 28. februára. Bez prijímačiek sa na školu dostanú študenti s dobrými výsledkami z matematiky a fyziky na strednej škole.

Viac informácií o štúdiu na SjF STU v Bratislave.

 

-reklamný článok-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu