Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Experiment: Takto dopadnete, keď si päť rokov neumyjete vlasy šampónom!

Jaquelyn Baersová Zobraziť galériu (4)
Jaquelyn Baersová (Zdroj: Jaquelyn Baers)

USA - Nebaví vás každodenné umývanie vlasov, ale aj tak ste ochotný vyhodiť za šampón slušné peniaze? Nuž, experiment dvoch Američaniek by vám mohol napovedať, že to nie je jediná cesta, ktorou môžete ísť. Samozrejme, nie je pre každého.

Blogerka Jaquelyn Baersová už päť rokov nepoužíva šampón a cíti sa úplne skvele. Prvýkrát o svojom experimente napísala v roku 2012, kedy sa svojim čitateľom zdôverila, že sa vzdala šampónov plných parabenu, ftalátov, vedľajších ropných produktov a iných nebezpečných toxických chemikálií, ktoré sú skoro v každej fľaške.

Experiment: Takto dopadnete, keď
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jaquelyn Baers)

Odvolávala sa na to, že ak nie sme ochotní niečo také konzumovať, nemali by sme si to ani vtierať do vlasov. Preto sa rozhodla používať prírodné a organické šampóny, ale tie boli pri ňu pridrahé, a tak si vybrala napokon jedlú sódu a jablčný ocot. Ani táto metóda sa jej však nepáčila, lebo z nej mala vlasy príliš suché, alebo príliš mastné.

Takže sa úplne vzdala akýchkoľvek prípravkov a teraz si vlasy iba raz alebo dvakrát týždenne v sprche opláchne a hovorí, že ich má zdravšie ako kedykoľvek predtým.

Aj spisovateľka Hanna Brooks Olsenová sa na šesť mesiacov vzdala šampónu po tom, čo sa vynorili obavy z chemických látok, ktoré obsahuje. A podľa nej tiež nikdy neboli výsledky lepšie. "Moje vlasy boli naozaj lesklé, rástli rýchlejšie a vyzerali úžasne," povedala pre Huffington Post.

Pripustila však, že zvyknúť si na umývanie bez šampónu bolo ťažké a varovala tých, ktorí by to chceli vyskúšať, že musia byť pripravení na prechodné obdobie, kedy ich vlasy až tak dobre vyzerať nebudú.

Jaquelyn v polovici experimentu
Zobraziť galériu (4)
Jaquelyn v polovici experimentu  (Zdroj: Jaquelyn Baers)

Jaquelyn teraz.
Zobraziť galériu (4)
Jaquelyn teraz.  (Zdroj: Jaquelyn Baers)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu