Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šok pri cisárskom reze: Pacientku (37) otvorili, dieťa v nej nenašli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: medavia.co.uk)

CABO FRIO - Lekári na juhovýchode Brazílie nedávno vykonali jednej žene vo vysokom stupni tehotenstva cisársky rez. Po tom, ako otvorili maternicu, však s údivom zistili, že je prázdna. Pacientka sa psychicky zrútila.

Tridsaťsedemročná Brazílčanka bola v 41. týždni tehotenstva, keď na ňu prišli pôrodné bolesti. Hneď sa preto aj so svojou pôrodnou asistentkou a všetkou zdravotnou dokumentáciou vybrala do nemocnice, informuje web denníka Daily Mail.

Tam ju lekári vyšetrili a keďže nepočuli ozvy srdca bábätka, boli nútení vykonať cisársky rez. "Pacientka už dva týždne prenášala a mala silné bolesti. Nemali sme čas vykonať ultrazvuk a hneď sme sa ponáhľali na sálu," uviedla riaditeľka pôrodnice v meste Cabo Frio Rosalice Almeidová.

Keď však chirurgovia nastávajúcu mamičku otvorili, žiadne dieťa v nej nenašli. Nakoniec vysvitlo, že išlo o pseudocyézu, čiže fantómové tehotenstvo. Táto porucha sa vyskytuje u žien, ktoré veľmi túžia po dieťati. Presvedčia samé seba, že sú tehotné a vykazujú všetky príznaky gravidity. Zažíva rannú nevoľnosť, narastie jej veľké brucho a prestane menštruovať. Ich telo dokonca začne produkovať hormóny vo zvýšenom množstve a oklamú tak aj tehotenský test.

Dotyčnú ženu hospitalizovali na psychiatrii. Jej dvadsaťtriročný manžel povedal, že to bolo tento rok už druhé falošné tehotenstvo. Prvýkrát mu tvrdila, že dieťa sa narodilo mŕtve, no nikdy mu neukázala úmrtný list.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu