Módna návrhárka Lýdia Eckhardt je známa nielen svojimi veľkolepými módnymi show, ale i tým, že rada podporuje mladé talenty. Pred rokom otvorila dvere do sveta showbiznisu talentovaným umelcom v rámci Gala večera „Lýdia Eckhardt a mladé talenty“, a štafetu pomocnej ruky nechce prerušiť ani tento rok. V rámci svojej zimnej prehliadkovej tour ponúka príležitosť zažiariť MLADÝM A SLOVENSKÝM...podnikateľom.
Symbolickú pomocnú ruku sa Lýdia Eckhardt rozhodla podať tentoraz najmä mladým slovenským podnikateľom, ktorí sa nielen hrdo hlásia k tradičným slovenským hodnotám, ale sami aktívne prispievajú k ich návratu na náš trh. V rámci „netradične tradičnej“ recepcie po prehliadke L. Eckhardt v priestoroch bratislavského hotela Double Tree by Hilton sa tak 8. novembra predstavia vyberané dobroty, vyrobené podľa tradičných receptov našich starých mám od značiek ako Home Bakery, Giraffe bakery, Chocomaze, Jablčnô, Frou Frou, Moje, Peter´s Kitchen či Fine Destilary. Za každou z týchto značiek sa skrýva príbeh. Dovoľte mladým slovenským podnikateľom, aby vám ho vyrozprávali…
Home Bakery Bratislava…Koláče pečené s láskou
Poctivé domáce koláče, plné ovocia, maku, orechov a domácich džemov. Prešpurské dobroty, ako nám ich piekli naše staré mamy. Všetko z kvalitných surovín, mnohokrát aj v BIO kvalite…Také nájdete iba v domácej pekárničke Home Bakery pod bratislavským hradom. Založili ju dve žienky-Prešpurárky, ktoré sa zhodli, že ich láska ku gastronómii je silnejšia ako k vyštudovanej ekonómii. Po takmer ročnej ceste ku svojmu snu rozhodli v júni 2012 otvoriť domácu pekárničku, v ktorej sa ich spoločná filozofia, plná tých najkvalitnejších surovín miesi s citom pre tradičné rodinné receptúry. Základným atribútom je sezónnosť, „plnotučné” kvalitné ingrediencie, čerstvosť a tradičné postupy pri pečení. Zdobené farbené cukrárske výtvory by ste v Home Bakery hľadali márne. Z ponuky tradičných babičkovských kysnutých koláčov, makových či orechových dobrôt a tortičiek plných masla, farmárskych vajíčok či maku si vyberie každý. Že sa vám až slinky zbiehajú? Orechový, či makový závin, slivkový koláč, či babičkinu bábovku si môžete objednať aj online – na www.homebakery.sk.
Už ste počuli o "debničkovaní"?
Pod týmto tajomným slovíčkom sa skrýva komunitný systém, ktorý sa postupne rozvíja aj u nás. Jeho základnou myšlienkou je sezónnosť a lokálnosť. Prostredníctvom e-shopu si jednoducho pripravíte obsah vašej debničky podľa vlastnej potreby, spotreby a aktuálnej ponuky. Obsahom je vždy čerstvá sezónna zelenina, ovocie, vajíčka, med, mlieko, či mliečne výrobky...to všetko od slovenských prvovýrobcov. Produkty sa nepredávajú anonymne - takže vždy viete, kto zeleninu či ovocie vypestoval, kde a ako. Nápad debničkovať pre verejnosť aj u nás sa zrodil pred takmer 4 rokmi ako iniciatíva troch, pre kvalitnú gastronómiu zanietených mladých dám, ktoré sa samy snažia zdravo, ale najmä kvalitne stravovať. Tatiana, Dominika a Zuzana sa pri tom inšpirovali nielen dlhoročným úsilím o výber najkvalitnejších potravín pre vlastnú spotrebu, ale aj skúsenosťami v susedných Čechách, kde tento systém funguje výborne. Vyskúšate aj Vy? Svoju vlastnú „debničku“ si môžete objednať na www.froufrou.sk.
- reklamná správa -