Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Omyl pri rezervácii: Babička chcela ísť do Španielska, poslali ju o 6400 km ďalej!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Keď si vo výške viac ako deväť kilometrov upila ginu s tonikom, dala sa Britka Lamenda Kingdonová (62) do reči so spolucestujúcou v lietadle a povedala jej, ako sa teší na návštevu Španielska. Odpoveď jej susedky, že týmto strojom sa tam určite nedostane, ju poriadne prekvapila. V ešte väčšom šoku však zostala, keď sa dozvedela, kam vlastne smeruje.

Kvôli nedorozumeniu pri rezervácii sa dôchodkyňa namiesto dvojhodinového letu do južného Španielska vydala na desaťhodinovú púť cez Atlantik. Pôvodne si chcela obzrieť Granadu s jej slávnym palácom Alhambra ako súčasť svojho zoznamu prianí, ktoré si chce splniť, kým zomrie. Lekári jej totiž diagnostikovali rakovinu prsníka a nádor na mozgu.

Nevšimla si však, že po rezervácii letu jej prišiel lístok, kde bol malý rozdiel v názve cieľa a z Granady sa stal karibský ostrov Grenada. Tieto dve miesta sa však od seba nachádzajú asi 6400 kilometrov ďaleko.

Omyl pri rezervácii: Babička
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Daily Mail)

Kingdonová, ktorá nič netušila, si minulý mesiac zbalila kufre a nastúpila v Gatwicku do lietadla British Airways. Na svoj omyl prišla až o dve hodiny po odlete. Vtedy jej totiž spolucestujúca vysvetlila, kam stroj vlastne smeruje a privolala aj letušku. Až vtedy si Britka uvedomila rozdiel v názve destinácie aj v diametrálne odlišných časoch príletov a odletov. Tie si však predtým vysvetľovala časovým rozdielom.

Kingdonová však mala šťastie, že natrafila na ústretový personál, ktorý ju odviedol do prvej triedy a ponúkol jej šampanské. Na plánovej zastávke v Svätej Lucii ju poslali lietadlom späť na Gatwick. Noc prečkala v hoteli a cestovná kancelária jej vybavila nový spoj a jej zástupkyňa s ňou letela až do Malagy.

Svojej zákazníčke sa cestovka navyše ospravedlnila za chybu a dala jej dostatok bodov na jej ďalšiu vysnívanú cestu na Nový Zéland. Dúfa, že by sa tam ešte mohla dostať na budúci rok.

"Pri spätnom pohľade nemôžem dávať tento omyl za vinu nikomu. Osoba na druhom konci telefónu ma asi prepočula a úprimne, ja som si nevšimla rozdiel vo výslovnosti. Rozhodne sa však nesťažujem. Akonáhle zistili, čo sa stalo, správali sa ku mne skvelo," prezradila Britka portálu dailymail.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu