Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prehovorila exmilenka Steva Jobsa: Bol to sexuálny nezmar a despota!

Bývalí milenci Zobraziť galériu (2)
Bývalí milenci (Zdroj: nypost.com, sita)

NEW YORK - Steva Jobsa vnímal svet ako skromného a tichého človeka, ktorý žil v ústraní. Podľa všetkého to bol ale aj tak trochu tyran. Dosvedčujú to slová jeho bývalej milenky, ktorá vo svojej novej knihe prezradila, že nebol celkom taký, ako ho vnímala verejnosť. Prvý dojem v jeho prípade teda očividne klamal.

Chrisann Brennanová sa so Stevom zoznámila v roku 1972 na strednej škole v kalifornskom meste Cupertino, ktorú obaja navštevovali. Nasledujúcich päť rokov tvorili pár, pričom sa počas tohto obdobia niekoľkokrát rozišli a znovu dali dokopy. Je teda jasné, že toho spolu veľa prežili.

Brennanová sa nedávno rozhodla svoje spomienky na počítačového génia pretaviť do knihy s názvom The Bite in the Apple: A Memoir of my Life With Steve Jobs (v preklade Zahryznutie do jablka: Spomienka na život so Stevom Jobsom), ktorá je plná pikantných odhalení. Píše v nej, že Jobs mal neuveriteľný sexuálny apetít. Ukojiť jeho vášne bola niekedy priam nesplniteľná misia.

Čo sa týka citových záležitostí, nemal sa šéf firmy Apple čím chváliť. Chrisann totiž opustil po tom, ako zistil, že je tehotná, píše denník New York Post. Dlhé roky sa dokonca ku svojej dcére Lise nepriznával, napriek tomu, že testy DNA hovorili jasne.

Steve a Lisa, ku ktorej si časom vytvoril puto a zaplatil jej školné na Harvarde
Zobraziť galériu (2)
Steve a Lisa, ku ktorej si časom vytvoril puto a zaplatil jej školné na Harvarde  (Zdroj: internet)

Novinárka, ktorá študovala na Harvarde, ďalej šokuje tvrdením, že Steve bol presvedčený o tom, že bol v minulom živote pilotom v druhej svetovej vojne. "Často mi hovorieval, že má silný pocit, že bol kedysi pilotom. Pri šoférovaní pociťoval nutkanie zatiahnuť za volant k sebe, ako sa to robí, keď vzlieta lietadlo."

Jobs bol perfekcionista. Keď niečo nešlo podľa jeho predstáv, stával sa veľmi kritickým a nekontrolovateľným. "Niekedy pôsobil tak, akokeby mal Tourettov syndróm (vrodené neuropsychiatrické ochorenie, ktoré sa prejavuje pohybovými a zvukovými tikmi, pozn. red.), vôbec nedokázal kontrolovať svoje reakcie. Bol nevypočítateľný," pokračuje Brennanová. Ako teda priznala, na svojho slávneho exmilenca má pomerne dosť negatívnych spomienok. V knihe ho nazýva "despotom, ktorý svoju genialitu niekedy využíval ako zbraň".

Steve Jobs zomrel 5. októbra 2011 na zdravotné komplikácie spojené s rakovinou pankreasu. Odborníci na ňom oceňovali brilantnosť, vášeň a energiu, ktoré sa stali zdrojom nespočetného množstva inovácií.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu