Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Alfa Romeo - neodolateľné spojenie krásy a výkonu

Alfa Romeo – neodolateľné spojenie krásy a výkonu
Alfa Romeo – neodolateľné spojenie krásy a výkonu

Giulietta a MiTo teraz s automatickou prevodovkou TCT zdarma a 5-ročnou zárukou.

Jeremy Clarkson z britskej motoristickej show Top Gear s obľubou hovorí, že nikto sa nestane skutočným automobilovým nadšencom,  pokiaľ aspoň raz v živote nevlastní Alfu Romeo, ohnivé a živé auto z Talianska.

Fanúšikovia z celého sveta celé desaťročia na Alfách obdivujú ich odvážny dizajn a hlavne vzrušujúci pocit, ktorý tieto auta pri jazde ponúkajú. I súčasné modely Alfy Romeo, atraktívna kráska Giulietta a štýlový športovec MiTo, vynikajú svojim jedinečným dizajnom, šmrncom a celkovým sexappealom. Navyše sú ich spoločným menovateľom i vynikajúca kvalita, bezpečnosť, vyspelé technológie a inovatívne riešenia. To všetko je okorenené 5-ročnou zárukou zdarma.

Komfort na diaľnici, ale tiež dynamickú jazdu po kľukatých okreskách si s nimi teraz vychutnáte i vďaka šesťstupňovej dvoj spojkovej automatickej prevodovke s názvom Alfa TCT, s ktorou počas radenia prakticky neprichádza k prerušeniu ťahu motora. Alfa TCT spolupracuje so všetkými elektronickými systémami vo vozidle. Predovšetkým reaguje na pozíciu prepínača režimu jazdy, Alfa Alfa DNA, čím dokonale prispôsobuje jazdu podmienkam na ceste a štýlu riadenia. Napríklad v režime Dynamic je radenie prevodových stupňov rýchlejšie, prebieha pri vyšších otáčkach a jazda tak má podstatne športovejší charakter. Spoločne s technológiami MultiAir a MultiJet využívanými pri pohonných jednotkách,  zlepšuje Alfa TCT výkon motora a zároveň pomáha znižovať spotrebu paliva. K tejto úspore následne prispieva i systém Start&Stop, ktorý u TCT verzií patrí k štandardnej výbave.

Najvyššie hodnotenie EuroNCAP, ktorými sa môžu pochváliť Giulietta i MiTo, sú dôkazom, že Alfa Romeo berie jednotlivé aspekty, týkajúce sa ochrany všetkých účastníkov cestnej premávky, ako záväzok. Oba súčasné modely Alfa Romeo boli navrhnuté a vyrobené tak, aby dosahovali maximálnu pasívnu a aktívnu bezpečnosť. Dôkazom je použitie najvyspelejších elektronických prvkov kontroly dynamickej bezpečnosti auta. Stabilizačný systém dynamickej kontroly vozidla VDC riadi kľúčové funkcie, ako napr. Hill Holder (pomocník pri rozjazde do kopca), či systém DST (Dynamic Steering Torque), ktorý vysiela jemné signály do volantu a naznačuje tak vodičovi správny manéver. Tento systém sa zapína za veľmi špecifických okolností, napríklad v prípade potreby kompenzovať pretáčavosť. Ďalej je to elektronický systém Q2, ktorý jednoducho simuluje funkciu uzamykateľného diferenciálu, čím zabezpečuje lepšiu trakciu predných kolies. Úplne nový Pre Fill systém zase upozorňuje brzdový systém, že bol uvoľnený pedál akcelerátora a skracuje tak čas potrebný na brzdenie a následne aj brzdnú dráhu. O bezpečnosť pasažierov sa ďalej stará šesť airbagov, štandardne pre všetky verzie (dve z nich sú Multistage), trojbodové bezpečnostné pásy s dvojitými predpínačmi a obmedzovačmi napätia či aktívna ochrana krčnej chrbtice.

Spojeniu technickej dokonalosti, výkonu, bezpečnosti, krásy a športového srdca sa ťažko odoláva. Giulietta ani MiTo vás určite nenechajú chladnými. Prebudia vo vás vášeň a nadšenie. Alfa Romeo je jednoducho srdcová záležitosť. Je to spôsob života.  Keď sa poveziete v Alfe, nielenže sa za vami každý otočí, ale keď si raz vyskúšate jej jazdné vlastnosti, nebudete chcieť jazdiť v žiadnom inom aute.

www.alfaromeo.sk

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu