Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Francúzi nachytali Talianov: Nový model auta od Toyoty sa volá Klitoris!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Kým v Amerike baví čitateľov vymyslenými správami satirický denník The Onion, Francúzom slúži na rovnaký účel internetový server Le Gorafi. A práve jemu pred niekoľkými dňami skočili na lep talianske médiá, keď úplne vážne, a so škodoradostným pobavením, uverejnili informáciu o novom prieskume, podľa ktorého si väčšina Francúzov myslí, že "klitoris" je nový model vozidla značky Toyota.

Le Gorafi, ktorého názov je prešmyčkou seriózneho denníka Le Figaro, publikoval údajný prieskum, na ktorom sa pracovalo polroka. Zo zhruba 2500 Francúzov si vraj 89 percent opýtaných myslelo, že klitoris je model japonského vozidla Toyota. Ďalších sedem percent opýtaných odhadovalo, že by mohlo ísť o nejaké božstvo z egyptskej mytológie a zvyšné štyri percentá o ničom takom v živote nepočuli.

Teplokrvné talianske médiá dôkladným študovaním správy nestrácali čas a nedokázali odolať, aby si nešťuchli do Francúzov. S nimi sa Taliani už od čias Casanovu naťahujú o povesť najlepších svetových milovníkov.

Údajný výskum, ktorý podľa spomínaného servera vykonala skupina TNS-Sofres, prebralo nie jedno, ale hneď šesť talianskych médií. Talianska tlačová agentúra ANSA napísala: "89 Francúzov si pletie klitoris s autom od japonského výrobcu Toyota. Asi si ho pletú s Toyotou Yaris."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu