Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Prekliaty ostrov: Kto býva v jeho vile, zomrie, alebo sa mu stane iné zlo!

Ostrov Gaiola Zobraziť galériu (4)
Ostrov Gaiola (Zdroj: amusingplanet.com)

NEAPOL - Gaiola je malý ostrovček nachádzajúci sa neďaleko talianskeho Neapola. Na prvý pohľad malebné miesto, kde sa človek uchýli, keď chce mať od všetkých a všetkého pokoj. Lenže vydať sa na ostrov a bývať v tamojšej vile znamená isté riziko. Väčšinu ľudí, ktorí tak spravili, totiž postihol krutý osud.

Isola della Gaiola, ako sa ostrovu tvorenému z dvoch skalnatých útvarov, ktoré sú spojené úzkym mostom v taliančine hovorí, sa nachádza v Neapolskom zálive. Na jednom ostrovčeku je vila, ktorá svojim návštevníkom zaručuje absolútne súkromie a nerušenosť.

Prekliaty ostrov: Kto býva
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: amusingplanet.com)

Toto miesto pôsobí ako absolútny relax pre dušu, ale treba povedať, že až podozrivo mnoho ľudí po jeho návšteve buď záhadne zomrelo alebo sa im prihodilo iné nešťastie. V 20. rokoch minulého storočia tu napríklad našli mŕtvolu vtedajšieho majiteľa vily, Švajčiara Hansa Brauna, zabalenú v koberci. Krátko nato sa jeho žena utopila v mori. Ďalší vlastník, Nemec Otto Grunback, zas dostal na ostrove infarkt, píše portál amusingplanet.com.

Prekliaty ostrov: Kto býva
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: amusingplanet.com)

Podobný tragický osud postihol aj švajčiarskeho farmaceuta Maurice-Yves Sandoza, ktorý na Gaiole dovolenkoval. Nie dlho po tom, ako sa vrátil domov, ho hospitalizovali na psychiatrii, kde sa neskôr zabil. Nasledujúci majiteľ, nemecký oceľový magnát Barón Karl Paul Langheim, síce nezomrel, ale zato prišiel o celý svoj majetok.

Vila kedysi patrila aj bývalému riaditeľovi Fiatu Giannimu Agnellimu, ktorého jediný syn spáchal samovraždu. Začal preto hľadať iného nasledovníka, ktorý by po ňom prebral firmu. Našiel ho vo svojom synovcovi Umbertovi, no ten zase vo veku 33 rokov umrel na rakovinu. Po tom, ako dom na ostrove kúpil multimilionár Paul Getty, mu uniesli vnuka.

Zatiaľ posledným majiteľom vily bol Gianpasquale Grappone, ktorý skončil vo väzení. Momentálne vila nikomu nepatrí a nemožno sa tomu ani diviť. A aby toho nebolo dosť, v dome oproti Gaiole v roku 2009 zavraždili bohatého talianskeho podnikateľa Franca Ambrosia a jeho manželku Giovannu Sacco.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu