Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Najhustejšie obývané miesto na Zemi: Hrozné zábery na "sardinky v konzerve"!

Kowloon Walled City Zobraziť galériu (3)
Kowloon Walled City (Zdroj: profimedia. sk)

KOWLOON WALLED CITY - Toto mesto dnes už neexistuje. Ide o zaniknuté sídlo mestskej časti Kowloon v Hongkongu. Koncom minulého storočia tam dosahovala hustota obyvateľov až neuveriteľných 1 255 000 ľudí na kilometer štvorcový. Viete si to vôbec predstaviť? Pozrite sa, ako to tam vyzeralo.

Viete, ktoré mesto alebo mestská časť je na Zemi najobývanejšia? Podľa štatistík, ktoré uvádza portál wikipedia je to Monako. Žije tam takmer 18 tisíc obyvateľov na kilometer štvorcový. Naša krajina má priemernú hustotu zaľudnenia 111 obyvateľov  na  kilometer štvorcový. Tak pre porovnanie, viete si predstaviť na jenom kilometri štvorcovom 1 255 000 ľudí? To je niečo!

Kowloon Walled City
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V roku 1987 hustota obyvateľstva dosahovala práve túto hodnotu v už zaniknutom sídle mestskej časti Kowloon v Hongkongu. Podľa portálu doba.sk, do polovice deväťdesiatych rokov minulého storočia tak išlo o najhustejšie obývané miesto na svete. Vláda sa ho však rozhodla zdemolovať. Okrem vysokej populácie sa totiž vyznačovalo výraznou anarchiou, tým pádom nízkym vplyvom a dosahom úradov. Neplatili tam žiadne pravidlá, ani normy. Panovala tam najmä kriminalita. Aby sa kompetentným podarilo vniesť do komunity poriadok, škaredé sídlisko jednoducho zbúrali. 

Kowloon Walled City
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu