Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

BDC hľadá dobrovoľných darcov orgánov

BDC hľadá dobrovoľných darcov orgánov
BDC hľadá dobrovoľných darcov orgánov (Zdroj: BDC)

Originálnou komunikáciou začína svoju oficiálnu činnosť Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC). Provokatívnou kampaňou „Hľadáme dobrovoľných darcov orgánov“ chce zaujať verejnosť a pritiahnuť pozornosť k prvej aktivite pod hlavičkou BDC, ktorá sa uskutoční 13. Septembra 2013.

Odvážnym posolstvom chcú organizátori poukázať na to, že darovaním kúska seba môžu dobrovoľníci zlepšíť život okolo seba. Do dobrovoľníckej činnosti sa môže zapojiť každý, kto je ochotný poskytnúť svoje ruky, nohy, hlavu, oči a hlavne srdce na pomoc tým, ktorí to potrebujú.

 

Poslaním Bratislavského dobrovoľníckeho centra je zapájať obyvateľov Bratislavy a Bratislavského kraja do  dobrovoľníckych aktivít  a učiť organizácie, ako s dobrovoľníkmi pracovať. „Každý človek sa môže stať dobrovoľníkom. Bratislavské dobrovoľnícke centrum záujemcov podľa ich možností nasmeruje k tým správnym dobrovoľníckym ponukám. Dobrovoľníckym organizáciám vďaka tréningom a poradenstvu pomôžeme dobrovoľníkov - záujemcov nájsť, motivovať a udržať,“ uviedla Alžbeta Mračková, výkonná riaditeľka BDC.

 

Počas dňa otvorenia – v piatok, 13.septembra 2013, v čase od 9.00 do 14.00 BDC pozýva do dobrovoľníckych aktivít v priestoroch Starej tržnice a v uliciach Starého mesta. Okrem toho od 15.00 do 18.00 ponúkne osobné príbehy dobrovoľníkov z rôznych organizácií pracujúcich s dobrovoľníkmi v Bratislave a okolí. Počas dňa prídu do centra Bratislavy pomáhať aj známe osobnosti, medzi nimi aj Lukáš Latinák, vyslanec dobrovoľníctva na Slovensku. Registráciu pre dobrovoľníkov a informácie o dni otvorenia BDC nájdu záujemcovia na stránke www.darujteorgany.sk.

 

Na internetovej stránke www.dobrovolnictvoba.sk Bratislavské dobrovoľnícke centrum v spolupráci s dobrovoľnickými združeniami vytvára databázu dobrovoľníckych ponúk, kde sa môžu ľudia zaregistrovať a nájsť aktivitu alebo organizáciu, v ktorej budú užitoční. V kancelárii BDC v Starej tržnici vám radi poradia s výberom tej správnej ponuky.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu