Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rekordman z Etiópie: Pozrite sa na muža, ktorý má vraj 160 rokov!

Dhaqabo Ebba Zobraziť galériu (2)
Dhaqabo Ebba (Zdroj: YouTube)

ADDIS ABEBA - Istý etiópsky reportér tvrdí, že našiel najstaršieho človeka na svete. Dhaqabo Ebba má údajne až 160 rokov a hoci to nemôže dokázať žiadnymi písomnosťami, veľmi dobre si pamätá veci, ktoré sa stali ešte v devätnástom storočí.

Oficiálne najstarším človekom sveta je momentálne so svojimi 115 rokmi Japonka Misao Okawa. Dhaqabo Ebba ju ale podľa všetkého prekonal, a to o takmer polstoročie.

Rekordman z Etiópie: Pozrite
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Bohužiaľ vek starčeka sa nedá nijak dokázať, pretože sa vraj narodil v dobe, keď sa v jeho krajine ešte rodné listy nevydávali. Jeho znalosti o miestnej histórii a pomeroch z konca predminulého storočia sú tak ohromujúce, že je to možno naozaj tak.

Dhaqabo napríklad v rozhovore pre miestnu televíziu Oromiya TV povedal, že si pamätá inváziu talianskych vojsk do Etiópie, ku ktorej došlo v roku 1895. Toto obdobie opísal tak detailne, že podľa reportéra niet pochýb o tom, že má toľko rokov, koľko hovorí.

"Keď Taliansko podniklo inváziu do Etiópie, mal som už dve ženy a syna, ktorý bol dosť starý na to, aby pásol dobytok," zaspomínal si Ebba, ktorého všetci priatelia sú už po smrti.

Najstarší človek na svete

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu