Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rodičia, varujte svoje deti: Test odhalil, ako ochotne odchádzajú s únoscami už po pár sekundách!

Chlapec ochotne odkráčal s cudzincom preč Zobraziť galériu (2)
Chlapec ochotne odkráčal s cudzincom preč (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Väčšina rodičov už odmalička svojim deťom prízvukuje, aby sa nerozprávali s cudzími ľuďmi a už tobôž si od nich nebrali sladkosti ani nič podobné. Nedávny experiment ale odhalil šokujúcu pravdu, že mnohé z nich si tieto slová vôbec nezobrali k srdcu a s radosťou odišli s prvým neznámym mužom, ktorý ich oslovil.

Britská televízia ITV sa podujala zistiť, ako to je s informovanosťou detí o tom, čo je bezpečné a čo nie. A hoci sa už na túto tému popísalo aj povedalo viac než dosť, stále to zrejme nestačí.

Producenti rannej šou Daybreak v spolupráci s detskou nadáciou Kidscape poslali na ihrisko muža, ktorého cieľom bolo odlákať prítomné deti preč. Ich matky o experimente dopredu vedeli. Keď im členovia štábu skrytej kamery zavolali, vzdialili sa a tajne sledovali, ako ich ratolesti zareagujú.

Cudzinec sa prihovoril deviatim deťom vo veku 5 až 11 rokov s tým, či mu nepomôžu nájsť jeho strateného psa alebo synčeka. Sedem z nich vôbec neváhalo a už v priemere po minúte a pol s ním odišlo preč.

Rodičia, varujte svoje deti:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Výsledok experimentu šokoval nielen pracovníkov televízie, ale najmä matky, ktoré boli do neho zapojené. "Odišiel s ním tak rýchlo! Nikdy by som si nebola pomyslela, že dobrovoľne odíde preč s niekým, koho vôbec nepozná," povedala zhrozene jedna z nich, Kerry.

Je teda zrejmé, že osvety v oblasti výchovy detí nikdy nie je dosť. "Naše vyšetrovanie upozornilo na potenciálne dôsledky nedostatočnej informovanosti našich detí o rizikách, ktoré im hrozia, ak sa dajú do reči s neznámymi osobami. Dúfam, že sme týmto spôsobom vyslali všetkým rodičom signál, že opatrnosti nikdy nie je nazvyš," uviedla Kidscape vo svojom vyhlásení.

Experiment s únosom detí

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu