Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Tínedžerka (17) sa zmenila na chodiaci mech kostí: Kvôli blogom vážila iba 35 kíl!

Anorexia urobila z dievčiny kostlivca. Zobraziť galériu (3)
Anorexia urobila z dievčiny kostlivca. (Zdroj: Daily Mail)

DUBLIN - Určite aj vy poznáte prípady žien, ktoré síce vyzerajú štíhlo ako prútik, ale aj tak majú neustále obavy z toho, že sú tučné a večne rozprávajú o nejakej diéte. Pokým však zdravo zmýšľajúce osoby nemajú problém pozrieť sa do zrkadla, Írka Grainne Binnsová sa nechala blogmi propagujúcimi anorexiu tak zdeptať, že z nej zostala iba kosť a koža.

Grainne sa britskému portálu dailymail.co.uk priznala, že prezeranie "pre-ana" stránok sa pre ňu stalo každodennou závislosťou a dievčatá s trčiacimi kosťami ju inšpirovali k tomu, aby aj jej postava dosiahla podobných kriviek. Ako 15-ročná pristúpila k drastickej zmene stravovania a zhodila tri kilá, aby sa vošla do šiat, ktoré jej boli predtým malé. Malo to však neblahé následky na jej zdravie. Jej váha neskôr klesla až na nebezpečných 35 kíl, kvôli čomu skolabovala.

Chorobná túžba po tom, aby sa vyrovnala iným dievčatám zo stránok, ju doviedla k tomu, že dosiahla váhu 10-ročného dieťaťa. Okrem toho, že pre vyčerpanosť skončila v nemocnici, mala aj psychické problémy. Na jednotke intenzívnej starostlivosti strávila takmer tri mesiace, a počas nich konečne prišla na to, že jej rozhodnutie bolo chybné.

Vďaka svojej rodine a kamarátom sa postavila konečne na vlastné nohy a prestala sa hrabať v hlúpych blogoch o tom, aká je anorexia úžasná. Namiesto toho sa rozhodla, že bude na internete ostatným radiť, ako správne jesť, cvičiť a nepodľahnúť tlaku okolia. Jej odhodlanie našťastie prinieslo pozitívne výsledky a Grainne sa vrátila späť k pôvodnej váhe.

Hoci je ťažko povedať, či sa už z anorexie vyliečila, dokázala sa počas leta napchávať cukrovinkami, ktoré by ešte minulý rok do úst za žiadnu cenu nedala. Nad svojou hlúposťou už dnes iba neveriacky krúti hlavou.

Tínedžerka (17) sa zmenila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Daily Mail)

Tínedžerka (17) sa zmenila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Daily Mail)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu