Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lekári nechali Joanne umrieť v mučivých bolestiach: Mohli jej pomôcť, nestihli to!

Joanne trpela zvláštym ochorením žalúdka
Joanne trpela zvláštym ochorením žalúdka (Zdroj: YouTube)

VEĽKÁ BRITÁNIA/HULL - Joanne Turtonovú (33) trápili nepredstaviteľné bolesti. Pomôcť jej mohla operácia, ktorej sa však už nedožila. Nemocnica jej totiž oznámila, že jej pomôcť nemôže. Našli ju predávkovanú liekmi proti bolesti. Tento príbeh je o to smutnejší, že jej lekári práve chceli oznámiť šťastnú správu o vytúženej operácii. Neskoro.

Joanne požila koktail liekov, ktoré mala na predpis, aby zmiernila svoje bolesti. Žiaľ, zomrela z náhodného predávkovania. Vyšetrovatelia prípadu zistili, že množstvo morfínu, ktoré mala v tele, bolo až trojnásobne vyššie ako je množstvo na smrteľné predávkovanie. Lekár, ktorý vykonal ohliadku mŕtvej konštatoval, že hladiny liekov v tele boli v normálnom rozmedzí, no užitie veľkého množstva morfínu, malo fatálne následky.

Joanne, matka päťročnej dcérky, trpela gastroparézou – ochorením, pri ktorom ostávajú potraviny v žalúdku omnoho dlhšie a črevá nefungujú tak, ako by mali. Ide o stav, ktorý znemožňuje vypudiť odpad z tela von.  

Joanne mala ísť na operáciu, počas nej by jej zaviedli do tela prístroj, ktorý by jej naštartoval tráviaci systém. Oznámili jej však, že prístroj už pre ňu nemajú. V zúfalstve napísala svoj príbeh a rozposlala ho lekárom v nádeji, že jej pomôžu. Kým však čakala na odpoveď, či by mohla mať operáciu v inej krajine, doma od bolesti zomrela.

Jej priateľ Jack Gilchrist ju našiel na podlahe v kuchyni. Stalo sa tak ešte koncom apríla. Povedal: "V posledných dňoch života, bola vo veľkých bolestiach. To sa dialo celých päť dní. Jej žalúdok sa zväčšila viac než obvykle.“ Priateľ ďalej dodáva: „Joanne sa ma pýtala, či si myslím, že bude v poriadku, keď užije viac liekov. A ja som je odpovedal, že nie.“

V osudný deň ráno Jack počul Joanne ísť na toaletu. O niekoľko hodín neskôr, ju našiel ležať na podlahe v kuchyni. Volal záchranku a pokúsil sa vykonať resuscitáciu, ale Joanne už bola mŕtva.

Najsmutnejšie je, že Joanne lekári vyhoveli a zložitú operáciu jej naplánovali. Tej sa už žiaľ nedožila. Konečné rozhodnutie v súvislosti s Joanninou operáciu bolo totiž prijaté dva dni po tom, čo zomrela. Financovanie bolo zabezpečené, ostávalo prediskutovať detaily a nájsť vhodného lekára a umiestnenie.

Nakoľko sa pýtala priateľa, či môže užiť toľko liekov, vyšetrovateľ nepredpokladá, že si chcela siahnuť na život. Skôr sa domnieva, že zomrela po nešťastnom páde.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu