Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivé tajomstvo školy hrôzy: Zavraždili a znásilnili v nej desiatky chlapcov!

Škola Arthura G. Doziera. Zobraziť galériu (3)
Škola Arthura G. Doziera. (Zdroj: wikimedia)

FLORIDA - Pátranie po telách najmenej 30 nelegálne pochovaných školákov a exhumácia ďalších 50 kostier, ktoré mali byť obeťami neslávne preslávenej polepšovne známej ako "koncentračný tábor Ameriky", bude pokračovať. Rozhodli o tom pri hlasovaní zákonodarcovia na Floride.

Školu Arthura G. Doziera pre chlapcov otvorili v roku 1900 a zrušili len pred dvoma rokmi. Počas svojej 111-ročnej histórie si získala neblahú reputáciu pre časté zneužívanie, vrátane znásilnení, mučenie, bitie aj vraždenie študentov zo strany zamestnancov.

Zákonodarcovia hlasovali jednomyseľne, aby vedci z University of South Florida pokračovali vo vykopávkach, vrátane vytiahnutia ľudských ostatkov. Na výskumné a výkopové práce bola podľa portálu ibtimes.com pridelená suma 190 000 dolárov.

Desivé tajomstvo školy hrôzy:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: nytimes.com)

Floridská polepšovňa si získala povesť hroznej inštitúcie v prevýchove mladých delikventov takmer od jej otvorenia. Správa z roku 1904 hovorí, že chlapcov častokrát držali v okovách a v roku 1934 tam zahynul za záhadných okolností zdravý 13-ročný chlapec, ktorý do zariadenia prišiel iba pred necelým mesiacom.

Školský cintorín obsahuje 31 kovových krížov, ale forenzný tím identifikoval najmenej 19 ďalších hrobov v lese mimo pohrebného miesta. Školské záznamy ukazujú, že v ústave v rokoch 1911-73 zomrelo 84 chovancov, ale takmer tretina tiel sa nikdy nenašla.

Desivé tajomstvo školy hrôzy:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V roku 2009 spisovateľ Roger Kiser, ktorý prišiel do školy v roku 1959 ako 12-ročný, vydal knihu s názvom "The White House Boys - An American Tragedy", v ktorej ju popisuje ako "koncentračný tábor pre chlapcov ". "Strašné výkriky, ktoré som počul a brutálne bitie, ktorého som bol svedkom ako 12-ročný, zostane v mojej pamäti navždy," napísal.

Desivé tajomstvo školy hrôzy:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: wikimedia)

Generálny prokurátor Pam Bondi médiám povedal, že vláda si nie je istá tým, čo sa tam stalo, ale určite to nebolo nič dobré. Podľa komisára pre poľnohospodárstvo Adama Puthama, ktorý je členom exhumačného výboru, nie je pátranie po pravde žiadnou hanbou. Rodiny si jednoducho zaslúžia poznať odpovede, aby konečne našli pokoj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu