Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Britka (40) porodila 6,2-kilového obra: Prirodzene a bez epidurálky!

Dcérka vážila neskutočných 6,2 kila. Zobraziť galériu (2)
Dcérka vážila neskutočných 6,2 kila. (Zdroj: Nemocnica Maria Salud)

MADRID/LONDÝN - V Španielsku sa prirodzenou cestou narodil vôbec najťažší novorodenec v histórii krajiny. Britka Maxime Marinová porodila v stredu v nemocnici v meste Denia dcéru Máriu Lorenu, ktorá vážila rekordných 6,2 kilogramov. Pôrod trval päť hodín a bol bez komplikácií, informoval britský denník The Guardian.

Nemocnica Marina Salud uviedla, že novorodené dievča je "úplne zdravé". Šéf miestneho gynekologického oddelenia Javier Rius povedal, že za štyridsať rokov svojej praxe nezažil, že by sa tak veľké dieťa narodilo prirodzenou cestou. Ťažšie deti sa väčšinou rodia cisárskym rezom.

Britka (40) porodila 6,2-kilového
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nemocnica Maria Salud)

Štyridsaťročná Britka vraj pri pôrode ani nepotrebovala epidurálnu anestéziu, ktorá zmierni pôrodné bolesti. Ako Marinová uviedla, čakala, že jej dieťa bude "veľké, nie však tak veľké". Jej predchádzajúce tri deti pri pôrode vážili aspoň 4,5 kilogramu. Päťhodinový pôrod prebehol úplne bez problémov, potvrdil otec dieťaťa, Kolumbijčan Jaime Marin.

Podľa Guinnessovej knihy rekordov sa vôbec najväčšie dieťa na svete narodilo v roku 1879 v Kanade. Potomok Anny Batesovej vážil 10,5 kilogramu, zomrel ale 11 hodín po narodení. Ako žena, tak jej manžel trpeli vzácnym gigantizmom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu