Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Stvorení pre seba: Manželia (†94) sa narodili v rovnaký deň, umreli deň po sebe

Helen a Les sú už opäť spolu Zobraziť galériu (2)
Helen a Les sú už opäť spolu (Zdroj: gazettes.com)

LONG BEACH - Keď sa Les a Helen na strednej škole do seba zaľúbili, ich rodičia neverili, že ich láska vydrží. Mýlili sa. Bok po boku žili 75 rokov, až do chvíle, keď ich rozdelila smrť. Nie však nadlho. Zomreli deň po sebe, aby sa ich duše mohli opäť stretnúť.

V dnešnom svete sa len tak nevidí, aby nejaký pár oslavoval 74. výročie zväzku, ktorému sa hovorí aj nebeská svadba. Ale Brownovcom z Kalifornie sa to podarilo.

Obaja sa narodili v rovnaký deň - na Silvestra roku 1918. Zoznámili sa na strednej škole a odvtedy tvorili nerozlučný pár. Keďže rodičia neboli z ich vzťahu vôbec nadšení, dvojica sa rozhodla utiecť a vziať. Usadila sa v Long Beach neďaleko Los Angeles.

Stvorení pre seba: Manželia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gazettes.com)

Tam sa Les živil ako fotograf a dokonca si zriadil aj vlastné štúdio. Jeho manželka sa starala o domácnosť. Z času na čas sa v rodine vyskytli problémy, no nič, čo by Brownovci nedokázali vyriešiť. Napriek rovnakému dátumu narodenia boli úplne rozdielne povahy, vždy však našli kompromis.

Minulý september oslávili Les a Helen, ktorí mali dvoch synov a sedem vnúčat, 75. výročie uzavretia sobáša. Aj po toľkých rokoch sa milovali stále rovnako, ako v prvý deň. Ich spoločná cesta životom sa skončila 16. júla, keď Helen podľahla rakovine žalúdka. Na druhý deň opustil tento svet aj Les, ktorý trpel Parkinsonovou chorobou. Pohreb sa konal minulú sobotu.

"Moja mama často vravievala, že nechce vidieť umrieť môjho otca a on zas bez nej nedokázal žiť," povedal mladší syn Daniel portálu abcnews.com. "Bola to skutočná láska, aká sa len tak nevidí. Strávili spolu každý deň celých 75 rokov," dodal Les Brown junior.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu