Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najbizarnejšia túžba na svete? Zdravá žena si chce dať amputovať nohy!

Chloe Jennings-Whiteová
Chloe Jennings-Whiteová (Zdroj: YouTube)

UTAH - Chloe Jennings-Whiteová (58) z Utahu už v detstve závidela invalidom a chcela prísť o nohy. Samozrejme táto zvláštna túžba nebola prirodzená, ale spôsobená zriedkavou poruchou zvanou apotemnofília, ktorá zdravú ženu núti myslieť na amputáciu dolných končatín.

Apotemnofília je ochorenie, pri ktorom zdraví a racionálne uvažujúci jedinci túžia po amputácii určitého údu alebo údov. A to aj napriek tomu, že Whiteová nie je žiadna čudáčka, ale má tituly z prestížnych univerzít v Cambridge, Stanforde a doktorát z chémie.

Jej túžba je však natoľko bizarná, že sa stretáva s nepochopením okolia a zohnať lekára, ktorý by niekomu len tak amputoval končatiny, je prakticky nemožné. Whiteová sa preto už niekoľkokrát pokúsila o zmrzačenie a v rámci terapie zvykne jazdiť na invalidnom vozíku.

"Keď som na vozíku, tak o tom vôbec nepremýšľam. Je to pre mňa normálne. Ale zakaždým, keď idem pešo, tak mám v mysli, že by to takto nemalo byť," vyjadrila žena svoje pocity pre televíznu stanicu ABC4.

Whiteová podľa portálu novinky.cz už v štyroch rokoch spoznala, že s ňou niečo nie je v poriadku. Žiarlila na postihnuté deti a závidela svojej tete, ktorá potrebovala po nehode na bicykli ortézy. V deviatich rokoch sa pokúsila úmyselne si ublížiť a nenechala sa odradiť ani prvotným neúspechom.

Miluje lyžovanie a často si zámerne vyberá tie najťažšie zjazdovky. Svoj cieľ takmer dosiahla v roku 2006, kedy čiastočne stratila cit v ľavej nohe, ale po uzdravení na lyžovanie aj napriek odporúčaniu lekárov nezanevrela.

Najnovšie však pre Whiteovú svitla "nádej". Údajne sa jej ozval zahraničný doktor, ktorý je ochotný prerušiť nervy v jej nohách. Operácia však stojí 25 tisíc dolárov, čo si Američanka nemôže dovoliť.

"Neviem, prečo to ľudí tak pohoršuje. Je to rovnaké, ako u transsexuálnych mužov, ktorí si nechajú odstrániť svoje prirodzenie. Už ho nikdy nedostanú späť, ale oni to tak chcú," vysvetlila svoj neortodoxný postoj Whiteová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu