Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Novorodeniatko prehlásili za mŕtve: Zázračne ožilo pred zrakom Boha!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: isifa)

LONDRINA - Malá Yasmin sa narodila v utorok ráno po normálnom pôrode v brazílskej nemocnici, ale náhle prestala dýchať a prehlásili ju za mŕtvu. Keď ju už celá rodina oplakala a babička prišla k jej telíčku vystavenému v kaplnke, zrazu zistila, že bábätko sa hýbe. Šťastnejší okamih vraj ešte nezažila.

Yasmina matka Jenifer Gomes da Silva (22) pre miestny web popísala svoju reakciu, keď jej oznámili smrť dcérky. "Môj svet sa zrútil, bol to ten najzúfalejší okamih, kedy som prišla o všetky sny," uviedla mladá žena, ktorá rodila v nemocnici Lincoln Graca v Londrine na juhu Brazílie.

Zdravotná sestra Ana Claudia Oliveira však nechcela, aby mŕtve dieťaťko poslali do chladnej márnice, ale miesto toho ho vystavili v nemocničnej kaplnke. Nikdy vraj nezapochybovala o tom, že už nežije. "Môžem vás uistiť, že dieťa zomrelo. Nereagovalo na svetlo a všetky znaky poukazovali na úplnu absenciu akýchkoľvek životných funkcií. Videla som to na vlastné oči. Bolo modré a mŕtve," povedala.

Yasmino telíčko zostalo v krabici v kaplnke až štrnásť hodín, kým jej babička prišla s majiteľom pohrebníctva a rodinným priateľom, aby priniesli rakvu. Akonáhle ju však zdvihli, novorodenec kopol nožičkou. "Bol to neuveriteľne emotívny moment, kedy som sa začala triasť a nedokázala som ani rozprávať od toľkého šťastia. Privolala som zdravotnú sestru, ktorá tomu najprv neverila a povedala nám, že sú to len kŕče. Ale potom dieťa otvorilo oči," spomína babička na zázračný okamih.

Jennifer sa v tej chvíli práve snažili utešiť jej príbuzní, keď do miestnostno vtrhla sestra a zakričala: "Vaša dcéra žije." "Spočiatku som nijako nereagovala, nevedela som, čo si mám myslieť. Potom som nemohla uveriť v toľké šťastie," prezradila mamička.

Doktor Aurelio Filipak, ktorý sa pri pôrode snažil Yasmin zachrániť a podpísal jej úmrtný list, povedal: "Za 20 rokov medicínskej praxe som nikdy nebol svedkom niečoho takého." Podľa neho sa tím zdravotníkov snažil novorodeniatko resuscitovať takmer hodinu. "Všetky prístroje ako srdcový monitor a oxymeter ukázali, že nedýcha a nemá srdcový tep," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu