Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Tesco šokovalo rodičov: Predávalo hororové maľovanky plné krvi, sú nebezpečné!

Obrázok z filmu Psycho Zobraziť galériu (4)
Obrázok z filmu Psycho (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Britský dedko Chris Tuckwood sa strašne rozčúlil po tom, ako hľadal na stránkach spoločnosti Tesco vhodný darček pre svojho sedemročného vnuka. Našiel na nich totiž hororové maľovanky, v ktorých sú obrázky z filmov ako Psycho, Osvietenie či Mlčanie jahniat.

Maľovanky slúžia na to, aby si deti pomocou nich nakreslili pekné obrázky. Určite však nie také, ktoré sú postriekané krvou či zobrazujú sériových vrahov. Pracovníci hypermarketu Tesco sú ale zrejme fanúšikmi hororov, pretože práve tie sú ústredným motívom maľovaniek, ktoré na svojom webe predáva, píše portál metro.co.uk.

Tesco šokovalo rodičov: Predávalo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tuckwood na ne narazil pri hľadaní narodeninového darčeka pre svojho vnuka Reeca. Pohľad na obrázky inšpirované filmami ako Hellraiser, Mechanický pomaranč či Nočná mora v Elm Street ho neskutočne rozhorčil.

Tesco šokovalo rodičov: Predávalo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tesco šokovalo rodičov: Predávalo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Je neuveriteľné, že niečo také predávajú. Píšu, že sú vhodné pre deti od päť do osem rokov. Chcel by som vedieť, či by také desivé a krvavé obrázky kúpili aj vlastným deťom," posťažoval si Chris.

Jeho slová padli na úrodnú pôdu, pretože Tesco hororové maľovanky už stiahlo z predaja. Tvrdí, že na ich stránky ich umiestnil iný predajca, s ktorým spolupracuje. "Máme veľmi jasné pravidlá, ktoré platia pre predajcov inzerujúcich na našej webstránke a je nám veľmi ľúto, že v tomto prípade neboli dodržané," povedal hovorca spoločnosti.

Topky v tejto súvislosti zaujímalo, čo na krvavé maľovanky hovorí detská psychologička a či môžu negatívne ovplyvniť vývoj dieťaťa. "Každé dieťa je individuálne, ale v zásade sa dá povedať, že čím je mladšie, tým pre neho predstavujú výraznejšie nebezpečenstvo," vysvetlila Dana Bolgáčová s tým, že veľmi malé deti ešte poriadne nedokážu rozlíšiť fikciu od skutočnosti. Potom sa môže stať, že dieťa trpí poruchami spánku, nepokojom a pocitom strachu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu