Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rakúsko otvorilo unikátnu turistickú vyhliadku: Most nikam vám naženie strach!

Jedinečný výhľad na Alpy Zobraziť galériu (3)
Jedinečný výhľad na Alpy (Zdroj: gizmodo.com)

SCHLADMING - Prechádzka po moste v rakúskom lyžiarskom stredisku Dachstein Glacier nie je nič pre slabé povahy. A už vôbec nie pohľad na štrnásť schodov, ktorými sa končí. Tie totiž vedú takpovediac nikam.

Sto metrov dlhý most ponúka turistom neskutočný pohľad na Alpy. Avšak z výšky, z ktorej sa nám zakrúti hlava. Pod nohami sa totiž nerozprestiera nič iné než končiare vrchov, ktoré sú po väčšinu roka pokryté snehom. Visutý most je zakončený schodiskom, ktoré je určené len pre tých so železnými nervami. Prejsť sa po ňom znamená hotové šialenstvo. Od pádu strmhlav dolu vás delí len "neviditeľná" sklená zábrana:

Rakúsko otvorilo unikátnu turistickú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gizmodo.com)

Most v Dachstein Glacier sa pnie vo výške takmer štyristo metrov a je najvyšší v Rakúsku. Jeho výstavba trvala šesť mesiacov. Konštruktéri sa pri tom určite riadne zapotili. Nie však preto, že by v Alpách v tom čase panovali horúčavy.

Rakúsko otvorilo unikátnu turistickú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gizmodo.com)

"Som nadšený, že sa nám ho podarilo dokončiť a konečne sme ho mohli otvoriť pre verejnosť. Pri jeho výstavbe sme kládli mimoriadny dôraz na to, aby sa nikomu z konštruktérov nič nestalo," uviedol stavbyvedúci Karl Höflehner.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu