Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zoznámte sa, toto je Walle: Najškaredší pes sveta!

Walle, najškaredší pes sveta
Walle, najškaredší pes sveta (Zdroj: abc15.com)

PETALUMA - Škaredší pes údajne na svete nie je. Nelichotivý titul získal v piatok večer v Kalifornii štvorročný kríženec Walle, v ktorého rysoch možno vypozorovať predkov z radov bíglov, basetov a boxerov. Tradičného zápolenia sa tento rok zúčastnili tri desiatky psov, ktorých majitelia chceli pre svoje zviera získať titul Najškaredší pes sveta.

Zatiaľ čo zvyšných 364 dní v roku sú terčom posmechu, počas súťažného večera sa stávajú slávnymi. Do malého kalifornského mestečka Petaluma sa zišli televízne štáby a sledovali, ktorého z uchádzačov o titul porota vyberie. Na prehliadkovej ploche poštekávali drobní vychrtlí kríženci so strapatými chlpmi a ploužili sa tu tuční mopslíci, nakoniec však všetkých pokoril svojimi krátkymi nožičkami a masívnou hlavou práve Walle.

"Tento pes vyzerá, akoby bol vyrobený vo Photoshope z kúskov rôznych psov a možno aj z pár iných zvierat," zhodnotil jeho vizáž podľa agentúry AP porotca Brian Sobel.

Jeho majiteľka Tammie Barbeeová ho dostala v troch mesiacoch, a hoci jej vraj ľudia často hovoria, že nevyzerá dobre, má ho rada. Prihlásila ho na poslednú chvíľu a oplatilo sa jej to. Vďaka Wallemu vyhrala prémiu 1 500 dolárov (takmer 1 150 eur) a na oboch čaká séria vystúpení v sledovaných reláciách amerických televízií.

V minulých rokoch vyhrávali titul takmer krátkosrsté čivavy, čínski naháči alebo ich kombinácie. Dvadsiaty piaty ročník súťaže však podľa poroty ovládol úplne originálny pes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu