Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Bezradní lekári: Dievčaťu so strašnou chorobou rastú z tváre nechty!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook, )

BALTIMORE - Mladá Američanka Shanyna Isomová (29) utrpela pred štyrmi rokmi alergickú reakciu na lieky, po ktorej bol jej organizmus taký oslabený, že nevládala vykonávať ani každodenné bežné činnosti. Navyše sa u nej rozvinula záhadná choroba, pri ktorej jej na tvári začali rásť zvláštne hrudky. Lekári nakoniec prišli na to, že ide o nechty.

Vysokoškoláčke predpísali v roku 2009 steroidy po tom, čo utrpela astmatický záchvat, ale o niekoľko hodín po ich užití ju začalo svrbieť celé telo. Shanyna zostala pripútaná lôžko a doktori iba márne pátrali po príčine. Prišli iba na to, že hrboly, ktoré pokryli jej telo, sú vlastne nechty. Jej organizmus totiž začal produkovať 12-krát viac kožných buniek na vlasový folikul, kvôli čomu tam, kde má vlasy, jej rastú nechty.

Bezradní lekári: Dievčaťu so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Odborníci momentálne netušia, ako by mohli ochorenie liečiť, a tak iba zmierňujú príznaky. Aj to si však už vyžiadalo obrovské množstvo peňazí, ktoré dievčine darovali priatelia alebo rôzne nadácie. Teraz však potrebuje až milión dolárov na to, aby lekári začali pátrať po skutočnom lieku.

Vo svojom odkaze, ktorý zverejnila na sociálnych sieťach, píše, aby ho ľudia zdieľali a finančne jej prispievali. Stále vraj zostáva jedinou osobou s touto zvláštnou chorobou. Informoval portál dailymail.co.uk.

Bezradní lekári: Dievčaťu so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook, )

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu