Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Srdcervúci príbeh osirelého žriebätka: Stratilo mamu, spáva na plyšákovi

Breeze odpočíva na medvedíkovi Zobraziť galériu (2)
Breeze odpočíva na medvedíkovi (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Nielen ľudské deti, ale aj tie zo zvieracej ríše, potrebujú cítiť, že sú milované. Horšie už je, keď ich rodičia opustia. Takýto smutný osud postretol aj niekoľkodňové žriebätko, ktoré sa narodilo v britskom národnom parku Dartmoor. Bez matky bolo úplne stratené.

Žriebä menom Breeze mama opustila hneď po pôrode. Mláďatko bolo hladné a vysilené a snažilo sa napiť mlieka od ostatných kobýl. Tie ho však k sebe nepripustili. Koník veľmi zoslabol, bol dehydrovaný a dokonca upadol do šoku. Ochranári ho preto previezli do záchrannej stanice a sčasti suplujú úlohu jeho matky.

Pracovníci zariadenia The Mare and Foal Sanctuary zároveň poprosili miestnych obyvateľov, aby, im, kto môže, podaroval veľkých vypchatých plyšákov, píše Daily Mail. Zbierka bola úspešná a Breeze už viac nie je sám. Spoločnosť mu robí medveď Button, ktorého si tak obľúbil, že na ňom aj spáva. Keď je hore, otiera sa o neho a neustále sleduje, či je v stajni.

Srdcervúci príbeh osirelého žriebätka:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Žriebätku sa podľa jeho ošetrovateľov darí veľmi dobre a s najväčšou pravdepodobnosťou ho neskôr vypustia späť do voľnej prírody. "Ďakujeme všetkým, ktorí nám poslali plyšové hračky. Budeme ich potrebovať, pretože osirelé žriebätká nachádzame bohužiaľ neustále," povedala vedúca stanice Syra Bowdenová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu