Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

VIDEO Extrémny hlupák: Mladík naháňa slona v národnom parku!

(Zdroj: YouTube)

JUŽNÁ AFRIKA - Ľudská hlúposť nepozná hraníc a keď je pravdepodobne posilnená alkoholom, tak sa môže stať čokoľvek. Dokazuje to aj video z Krugerovho národného parku v Juhoafrickej republike, kde sa mladík vyrútil na divého slona a jeho priatelia ho v tom ešte podporovali.

Turista si to na zázname namieril behom priamo k statnému slonovi a zviera bolo touto nevšednou situáciou asi natoľko zaskočené, že zostalo šokovane stáť. Potom sklonilo hlavu a zaujalo útočnú pozíciu, čo mladíka prinútilo doslova sadnúť si na zadok. Keď však videl, že slon nemá v úmysle ho napadnúť, posilnený ktoviečím sa k nemu vyrútil mávajúc rukami a smiešne kopajúc nohami. Tento "divošský" tanec napokon slona donútil dať sa na ústup, čo mladíkových kamarátov spoza kamery náramne pobavilo.

Na blogu, ktorý sa venuje pozorovaniu zvierat, sa na margo výkonu turistov objavil článok o totálnej hanbe. "Takéto správanie nie je dovolené a nikdy by k nemu nemalo prísť," napísal jeho autor. Podľa pozície, ktorú zaujal slon, totiž mladíka od smrti delilo iba pár sekúnd. Keby sa zviera rozhodlo zaútočiť, nemal by šancu.

Blog návštevníkom odporúča, aby slonom nechali dostatok priestoru, nesnažili sa približovať k mláďatám a v prípade, že šoférujú, si počkali, kam sa zviera pohne. Inak môžu dopadnúť ako tí, ktorých auto slon v apríli prevrátil a dvaja utrpeli vážne zlomeniny. Informoval portál huffingtonpost.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu