Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hanba komunistov v Číne: Centrála ich denníka vyzerá ako obrí penis!

Čo pripomína budova vám? Zobraziť galériu (2)
Čo pripomína budova vám? (Zdroj: weibo)

PEKING - Predstavivosť a architektúra by mali ísť v ruka v ruke, ale občas sa vymknú spod kontroly a nezávislý pozorovateľ zrazu vidí niečo úplne iné, ako autor projektu zamýšľal. Alebo je jednoducho v ľudskej prirodzenosti hľadať za všetkým trochu lascívnosti a škodoradostne sa baviť.

Jeden z dobrých príkladov predstavuje aj stavba kancelárskej budovy v Pekingu, ktorá sa má stať novým sídlom Ľudového denníka označovaného ako "centrálny orgán" Komunistickej strany Číny a so svojimi 150 metrami pripomína niektorým namiesto moderného mrakodrapu obrovský penis. Zlomyseľné obrázky sa začali šíriť po tamojšej sociálnej sieti Weibo a niektorí ich hneď využili na to, aby ich kreatívne dotvorili vo photoshope.

Blog Hug China zašiel tak ďaleko, že spojil princípy jin a jang tým, že prepojil dva architektonické "skvosty". Ženský princíp má v tomto prípade predstavovať centrála televízie CCTV, ktorú prezývajú aj Obrie spodky, do ktorej je počítačovo vklinený mužský koncept budúcej kancelárskej budovy, čoby penisu.

Čínski cenzori však odviedli dobrú prácu a zobrazovanie týchto obrázkov zakázali. Tí, ktorí by mali chuť si ich prezrieť, sa v krajine stretnú iba s odkazom: "V súlade s príslušnými zákonmi, predpismi a politikou výsledky hľadania nie je možné zobraziť."

Hanba komunistov v Číne:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: weibo)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu