Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chlapca (12) súdili ako dospelého: Vyfasoval 25 rokov za mrežami!

Paul Gingerich
Paul Gingerich (Zdroj: Daily Mail)

INDIANA - Má 15 rokov, vyzerá ako mladší brat Justina Biebera a za jeho anjelskou tvárou by ste určite nehľadali vraha. Aj napriek tomu je Paul Gingerich z Enchanted Hills jedným z najmladších Američanov, ktorého súdili ako dospelého a čaká ho dlhý pobyt za mrežami.

Paula v roku 2010 poslali na 25 rokov do väzenia za jeho účasť na streľbe na kamarátovho otčima. V štáte Indiana môžu byť za zvláštnych okolností súdené už deti vo veku 10 rokov ako dospelí. Stáva sa to však iba v zriedkavých prípadoch a Paul je jedným z najmladších v dejinách.

V osudný deň sa traja kamaráti rozhodli, že utečú, ale 15-ročný Colt Lundy vyhlásil, že jeho nevlastný otec Phil by ho nikdy nepustil, a preto by ho mali najprv zabiť. Spolu sa vybrali k jeho domu, ale 12-ročný Chase Williams odmietol ísť dovnútra. Všetko tak zostalo na Paulovi a Coltovi, ktorý mu podal nabitú zbraň.

Počas policajného výsluchu Paul uviedol, že Colt na otčima vystrelil a on bol taký vydesený z toho, čo sa deje, že zavrel oči, otočil sa a tiež vypálil. Údajne si nikdy nemyslel, že jeho kamarát svoj nápad myslí skutočne vážne. Za sprisahanie s cieľom usmrtenia ho odsúdili ako dospelého.

Paul má stále nádej na prehodnotenie svojho prípadu, keďže odvolací súd nariadil nové pojednávanie. Je to však obrovský hazard, pretože ak rozhodne, že Paul má byť opakovane súdený ako dospelý, mohol by dostať až 65 rokov za mrežami.

Paul strávil tri roky v zariadení pre mladistvých predtým, ako ho pošlú do neblaho vychýrené systému väzníc pre dospelých. Jeho právnička Monica Fosterová povedala, že by tam nenechala na týždeň ani svojho psa, nieto ešte malého chlapca.

"Jednoducho tomu nemôžem uveriť. Keby ste mali dospelého muža alebo žena s mysľou 12-ročného, nemali by byť súdení ako dospelí," uviedla Paulova matka Nicole. Jeho otec si myslí, že si zaslúži trest, ale určite nie taký, že hodia dieťa do jedného vreca s dospelými.

Učitelia Paula opísali ako vzor a jedného z najlepších chovancov ústavu. Zdá sa však, že za tri roky, čo v ňom pobudol, stratil veľa zo svojej nevinnosti, ale hovorí, že je vďačný za to, čo má. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu