Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zakázali zvodnú reklamu: Modelka na nej otŕča rozkrok a holý zadok!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: American Apparel)

LONDÝN - Kontroverzná módna značka American Apparel musí v Británii odstrániť rad snímok zo svojich internetových stránok, pretože tamojšia rada pre reklamu rozhodla, že sú "zjavne sexuálne". Keby sa občas pozrela na naše billboardy, ktohovie, čo by povedala potom.

Advertising Standards Agency dostala dve sťažnosti, že stránky zobrazujú "urážlivé a zjavne sexuálne" snímky modeliek v zraniteľnej pozícii. Na jednej zo zakázaných reklám je dievča ležiace na posteli, ktoré má na sebe nadkolienky a ukazuje zahalený rozkrok alebo výstrih v rôznych pozíciách.

"Rozhodli sme, že zábery boli zjavne sexuálne a znevažovali ženy kladením dôrazu na genitálie, zadok a prsia modelky tým, že neukázali jej tvár," uviedla ASA. Na ďalšej má dievča oblečený iba hrubý pulóver a úplne odhalené nohy s vyšpúleným zadkom, čo považuje rada za úplne "bezdôvodné, zvlášť v prípade reklamy na pleteniny".

American Apparel sa bránila tým, že sa snažila dodržiavať štandardy, čo najlepšie. ASA jej však aj tak zakázala, aby sa tieto reklamy objavili znovu v súčasnej podobe. Informoval portál thesun.co.uk.

Zakázali zvodnú reklamu: Modelka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: American Apparel)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu