Utorok4. jún 2024, meniny má Lenka, zajtra Laura

Telekom opäť prinesie festival Electronic Beats: Prídu Hurts i synovia členov Duran Duran

Telekom opäť prinesie festival Electronic Beats. Prídu Hurts i synovia členov Duran Duran Zobraziť galériu (4)
Telekom opäť prinesie festival Electronic Beats. Prídu Hurts i synovia členov Duran Duran (Zdroj: electronic beats)

Putovná oslava elektronickej hudby, Electronic Beats Festival, prinesie príťažlivú zmes novej hudby i veľkú hviezdu. 19. apríl v bratislavskej Refinery Gallery, v réžii Telekomu, bude patriť najmä synthpopovým miláčikom publika Hurts.

V Bratislave už Telekom so svojím projektom Electronic Beats predstavil hviezdy ako Prodigy, Lamb, Apparat, Friendly Fires, Woodkid či WhoMadeWho. V máji privezie na Slovensko samotných Depeche Mode. Ešte predtým však pravidelnú dávku elektrizujúcich bítov Bratislave naservírujú manchesterskí Hurts, francúzsky dídžej Agoria, americký beatmaker James Pants a nádejní mladí Londýnčania Youthkills.

Manchesterské duo Theo Hutchcraft a Adam Anderson alias Hurts je známe tým, že do svojej tvorby a vystúpení dáva všetko. Mimoriadne úspešné turné k debutovému albumu Happiness ich tak vyčerpalo, že sa „skoro zbláznili“. „Nepamätám si asi tri vystúpenia. Mal som okno,“ priznal Theo v jednom z rozhovorov po takmer dvoch rokoch na cestách. Našťastie pre fanúšikov si dvojica dala koncertnú pauzu, počas ktorej pracovala na novom albume Exile. Inšpirovali sa industriálnou hudbou, nechýba pre Hurts typický synthpopový chlad a hymnické refrény. „Veľmi sa tešíme, ako ho budeme hrať, ako ho precítime,“ pozýva na koncert Theo.

Uznávaný francúzsky dídžej a producent Sébastien Devaud aka Agoria má na konte štyri albumy a niekoľko dídžejských kompilácií. Mal pocit, že nočnému životu Lyonu niečo chýba a tak po jednej noci, „prežúrovanej“ s jeho starostom, založil ambiciózne mestské podujatie Nuits Sonores, ktoré sa koná každý rok na jar a postupne sa stalo jedným z vyhľadávaných európskych festivalov.

Američan James Pants v programe Electronic Beats ponúkne vtipný pohľad na súčasný hip-hop a future-funk. Zo stredoškolského dídžeja sa vypracoval na multiinštrumentalistu a člena vydavateľstva Stones Throw Records. Po troch albumoch, na ktorých cítiť vplyvy boogie 80. rokov, synthpopových experimentov i garážového rocku, sa medzi jeho fanúšikov počítajú Flying Lotus, Zane Lowe, Erol Alkan, ale aj tínedžerská internetová hip-hopová senzácia Tyler The Creator.

Nádejné britské elektronické indie-pop duo Youthkills tvoria James a Andy Taylorovci, synovia Rogera Taylora a Andyho Taylora z legendárnych Duran Duran. Za slávou sa však nechcú vyšplhať po chrbtoch svojich otcov, majú vlastnú mantru: „Sústrediť sa na pozitíva, žiť tu a teraz. Nestrácať čas, nezastavovať sa. Ak máte nápad, začnite ho realizovať. Teraz. Bojujte za to, čo chcete, myslite vážne to, čo hovoríte, a zoberte život do vlastných rúk.“ Tak, ako to spievajú v skladbe Time is Now.

Industriálne priestory Refinery Gallery privítajú festival Electronic Beats už po druhý raz. Podujatie sa koná v dvoch zrekonštruovaných halách, ktoré v minulosti slúžili ako montážne a skladové priestory. Jedinečnú atmosféru  miesta podčiarkujú  historické fotografie a dobové artefakty výrobných zariadení z fabrík Slovnaftu, ktoré sú súčasťou interiéru a exteriéru objektu.

Festival Electronic Beats vám prináša Telekom. Vstupenky sú v predaji online prostredníctvom služby predpredaj.sk za 14 € a rýchlo sa míňajú. Ak chcete doteraz vždy vypredané Electronic Beats zažiť, poponáhľajte sa. Je sa na čo tešiť!

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu