Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Z tínedžera milionárom: Takto sa Nick (17) dopracoval k bohatstvu!

Nick sa stal boháčom Zobraziť galériu (2)
Nick sa stal boháčom (Zdroj: npr.org)

LONDÝN - Na prvý pohľad sa ničím nelíši od svojich rovesníkov. Angličan Nick D’Aloisio je ale predsa len iný. Už v sedemnástich rokoch sa totiž stal vďaka vlastnej šikovnosti milionárom. Podarilo sa mu totiž vyvinúť mobilnú aplikáciu, ktorú od neho odkúpil internetový gigant Yahoo.

Rodený Londýnčan ešte donedávna študoval na strednej škole a popritom sa venoval rôznym koníčkom. Najväčším z nich je vývoj rôznych aplikácií. Tá posledná, ktorú od neho odkúpila známa spoločnosť Yahoo, dostala názov Summly a je určená pre iPhony. Časom by mala byť dostupná aj pre Androidy. Zatiaľ je bezplatná.

Z tínedžera milionárom: Takto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: npr.org)

Summly je v podstate stručné mobilné spravodajstvo, ktoré majiteľom telefónov umožní pozrieť si najdôležitejšie udalosti dňa v skratke. Yahoo mladíkovi za tento geniálny nápad zaplatilo milióny libier. Presnú sumu nezverejnili, podľa odborníkov však ide o 20 miliónov (23,6 miliónov eur), píše denník The Telegraph.

Nicka podľa vlastných slov peniaze vôbec nezmenili. "Som stále ten istý človek. Vždy ma bavilo vymýšľať nové aplikácie a teraz som sa vďaka jednej stal bohatým. Mojou prioritou však nie je zarábať ťažké "prachy," povedal. A jeho činy to len potvrdzujú. Napriek veľkému bohatstvu zostáva skromným. Stále býva s rodičmi a na nejaké veľké nákupy sa zatiaľ nechystá. Plánuje si akurát vynoviť šatník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu