Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Američania opäť úradovali: Z mapy Európy vymazali Slovensko!

Žeby si v USA takto predstavovali Európu?
Žeby si v USA takto predstavovali Európu? (Zdroj: tv.com)

BRATISLAVA - Američania sa opäť raz "vyznamenali" v oblasti znalostí zemepisu. Tentokrát bodovali tvorcovia seriálu Chuck, ktorí do jedného z dielov zakomponovali aj mapu Európy. Tá je však nepoužiteľná, pretože niektoré krajiny poprehadzovala, kým iné zo sveta úplne zmizli.

Producentom populárneho seriálu sa podaril naozaj husársky kúsok. V diele o tom, ako tajný agent cestoval do Švajčiarska, poprehadzovali niektoré štáty na starom kontinente a zmenili tak jeho usporiadanie. Namiesto Česka umiestnili Rakúsko a našich západných susedov zas zakreslili ako Slovensko. Našu krajinu tým pádom vymazali z mapy úplne a z Rakúska zas spravili zem nikoho.

Američania opäť úradovali: Z
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: tv.com)

Ich vedomosti z geografie teda očividne nedosahujú vysokú úroveň napriek tomu, že v súčasnosti sa dá už takmer všetko nájsť na webe. Stačilo pár klikov a tento trapas si filmári mohli ušetriť.

V tejto súvislosti treba poznamenať, že ruské tajné služby spolu s americkou CIA a ďalšími odborníkmi začiatkom roka vypracovali politickú mapu Európy pre rok 2035, ktorá predpovedá mnohé zmeny hraníc. Podľa nej sa napríklad Škótsko osamostatní od Veľkej Británie, Baskitsko a Katalánsko vyhlásia nezávislosť od Španielska, Belgicko sa rozdelí, Poľsko sa bude musieť vzdať niektorých svojich častí a Bielorusko zmizne z mapy sveta.

Seriál Chuck sa vysiela od roku 2007. Jeho dej sa točí okolo počítačového génia, ktorý má v mozgu uložené tajné informácie o vláde a rôzne špionážne tajomstvá. CIA mu preto pošle na pomoc dvoch agentov, ktorí ho majú chrániť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu