Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slovenský emigrant hviezdou americkej polície: Do dôchodku odchádza hrdina!

Kreiger ide odpočívať
Kreiger ide odpočívať (Zdroj: kstp.com)

MINNETONKA - Pracovník policajného oddelenia v americkom meste Minnetonka odchádza do dôchodku, a to len po siedmich rokoch. Tým policajtom však nie je človek, ale pes. A dokonca pochádza zo Slovenska!

Keď má dôstojník Ryan Piper službu, nikoho iného neberie so sebou radšej na obchôdzky, ako práve Kreigera. Deväťročný ovčiak sa narodil na Slovensku, rady minnetonskej polície posilnil v roku 2006. O dva týždne, po 1400 hodinách tréningu, odchádza do výslužby.

Za Kreigerom však jeho "kolegovia" smútia už teraz. "Vystopoval mnohých zločincov, ktorých sa nám vďaka nemu podarilo chytiť. Je nenahraditeľný, pri pátraní sa jeho efektivita rovnala štyrom policajtom," povedal Piper, ktorý si Kreigera obľúbil natoľko, že ho od polície po odchode do psieho dôchodku odkúpi za symbolický jeden dolár (0,8 eura) a prevezme za neho zodpovednosť.

V Minnetonke dokonca existuje podporná skupina pre psov, ktorí slúžili verejnosti a odobrali sa do penzie. Ich majitelia organizujú stretnutia, na ktoré brávajú aj svojich miláčikov, aby sa spolu mohli hrať. Kreiger sa tak ani ako dôchodca určite nudiť nebude. Informoval portál kaaltv.com.

Slovenský pes hviezdi v americkej polícii

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu