Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Šok pre lekárov: Toto dieťa nie je ani chlapec, ani dievča!

Alexa je momentálne dievčatkom.
Alexa je momentálne dievčatkom. (Zdroj: protv.ro)

KIŠIŇOV - Rodičia z Moldavska štyri roky túžobne čakali, kým sa im podarilo splodiť dieťa a ich radosť bola obrovská. Po pôrode však zostali v šoku nielen oni, ale aj samotní lekári. Dieťa, ktoré prišlo svet, totiž nemalo pohlavie.

Niekoľko týždňov po narodení odborníci bábätku urobili testy, podľa ktorých u neho prevládali ženské hormóny, a tak dostalo meno Alexa. V puberte sa však môže vplyvom hormonálnych zmien z „dcéry“ stať chlapec.

Hoci Alexa vyzerá na prvý pohľad ako zdravé dieťa, od narodenia zápasí s rôznymi vážnymi zdravotnými problémami. Ťažkosti s obličkami spôsobujú, že nedokáže udržať moč a zúfalá matka dúfa, že sa po operácii tento stav zlepší. Takýto zákrok však v Moldavsku urobia, až keď dieťa dovŕši tretí rok života. V Moskve by ho operovali bez ohľadu na vek. Stojí to však 20-tisíc dolárov, ktoré rodina nemá.

Podľa odborníkov, dieťa s takto vrodeným hendikepom, nie je v Moldavsku určite prvé. Príčiny, prečo takýto novorodenci na svet prichádzajú, nie sú presne známe. Faktom však ostáva, že príbehy týchto detí majú väčšinou tragický koniec. A tak matka malej Alexy verí, že sa stane nejaký zázrak. Informoval portál tvnoviny.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu