Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ďalší dobrovoľníci pomáhajú mladým s ich problémami

Projekt online poradne nájdete na www.ipcko.sk.
Projekt online poradne nájdete na www.ipcko.sk. (Zdroj: IPcko.sk)

Bezplatná online poradňa pre mladých IPčko.sk vyšla z iniciatívy občianskeho združenia Inštitút prijatia. Svoju činnosť začali iba pred pár mesiacmi, no v súčasnosti majú za sebou už viac ako 2000 chat rozhovorov s mladými ľuďmi v ťažkej situácii. Od nového roka sa tím dobrovoľníkov rozšíril o siedmych nových mladých ľudí, ktorí chcú pomáhať iným.

 

„Snažíme sa, aby tu vždy bol niekto online, aby sme tak mohli vždy pomôcť a nikoho nenechať samého vo chvíli, keď potrebuje pomoc a podporu. Preto sme medzi seba prijali niekoľko ďalších dobrovoľníčok, ktoré robia všetko, čo je v ich silách a musím uznať, že zatiaľ si vedú výborne.“, uviedla Katarína Vincová z občianskeho združenia Inštitút prijatia.

Dôvody, ktoré ich priviedli k pomoci iným sú rôzne. Ale hlavným dôvodom je snaha odpovedať na situáciu, v ktorej sa mnohí dnešní mladí nachádzajú.

 „Som veľmi rada, že môžem byť súčasťou tohto projektu, ktorý ide s dobou a oslovuje dnešných mladých práve vďaka ľahkej dostupnosti cez internet. Verím, že tak môžeme prispieť k tomu, aby bolo viac ľudí spokojnejších a šťastných. Aj keď niekedy veci nejdú podľa ich predstáv“, hodnotí svoje pôsobenie v IPčko.sk Jana Fibichová, nová dobrovoľníčka.

Dobrovoľníci dostávajú niekedy naozaj zabrať. Rôzne psychické poruchy, domáce násilie či závislosti, ktoré nie sú výnimkou medzi mladými, si často vyžadujú aj radikálnejší zásah v podobe nasmerovania na odbornú pomoc. V takom prípade ich nasmerujú na psychológa, lekára, sociálného pracovníka, alebo aj právnikov. „Pri náročnejších prípadoch, máme možnosť konzultácie s rôznymi odborníkmi, ktorí sú tiež súčasťou nášho projektu, prípadne sa snažíme vhodného odborníka nájsť pre mladých v ich okolí“, vysveťľuje Katarína Vincová.

„Samozrejme, nie vždy ide o život. Nemusíte sa báť napísať nám, aj v prípade, že si neviete poradiť so školou, vzťahmi, cítite sa sami alebo nepochopení, potrebujete sa len niečo opýtať, či si nie ste istí, čo ďalej... My sme tu pre Vás!“, odkazujú dobrovoľníci.

Projekt online poradne nájdete na www.ipcko.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu