Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Toto je predloha Votrelca: Ohavný tvor budí v ľuďoch dodnes strach!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Daily Mail)

BERN - Väčšina ľudí neverí v mimozemšťanov, ale pri pohľade na tohto podivného tvora by mohli predsa len svoj skeptický postoj ešte prehodnotiť. V skutočnosti ide o prastarú fosíliu, ktorá inšpirovala aj režiséra kultového sci-fi filmu Votrelec Ridleyho Scotta a vyvolávala v divákovi pocity strachu.

Tvorcom Votrelca bol švajčiarsky surrealistický umelec Hans Rudolf Giger, ktorého Scott požiadal o spoluprácu po tom, čo videl niektoré jeho diela vychádzajúce práve z tejto predlohy. Gigerovo spracovanie bolo napokon tak precízne, že film z roku 1979 získal Oscara v kategórii Najlepšie vizuálne efekty a dostalo sa mu viacerých ocenení.

Fosília, ktorá všetko spôsobila, je pozostatkom ranej formy života, ktorý existoval na našej planéte pred neuveriteľnými 300 miliónmi rokov a ide o extrémne vzácny nález. Ten na expozíciu do Švajčiarska prilákal nielen veľa návštevníkov, ale aj zlodeja, ktorý ho ukradol z Aathal Dinosaur Museum. Nenechal si ho však veľmi dlho. Po tom, ako polícia zverejnila fotografiu, našli exponát vhodený do poštovej schránky múzea.

Kurátor Dr Thomas Bolliger uviedol, že bol pomerne nepoškodený a došlo iba k porušeniu jedného z ramien. Podľa hovorcu by bolo túto cennú a raritnú fosíliu veľmi ťažké predať aj kvôli tomu, že prípadu sa dostalo veľkej publicity. Informoval portál dailymail.co.uk.

Fosília zahŕňa dva samostatné druhy, ktoré žili na dne mora.
Zobraziť galériu (2)
Fosília zahŕňa dva samostatné druhy, ktoré žili na dne mora.  (Zdroj: Daily Mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu