Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

LIFE COACH, POWER COACH, PSYCHOLÓG

Mgr. Silvia Langermann, Ltc.
Mgr. Silvia Langermann, Ltc. (Zdroj: Coaching poradňa)

Mgr. Silvia Langermann, Ltc. je jednou z tých, ktorí sa nechali viesť vlastným inštinktom a vymenili manažérsku kariéru za coaching ľudí, teda vedenie a rozvíjanie ľudí. Profesia, ktorá je pre mnohých možno netradičná a zatiaľ neznáma.

Veľmi dynamicky sa ale vyvíja, pretože čoraz viac ľudí, ktorí sa ocitnú v situácii, kedy nevedia  ako ďalej, nevedia spracovať svoje zlyhania, či využívať svoje schopnosti a talent stráca zábrany a vyhľadá  coacha. On im na tejto ceste sebapoznania pomôže.

Verím ,že každý človek je schopný dosiahnuť  svoj cieľ. Niektorým z nich však treba pomôcť  tento cieľ nájsť, spresniť cestu a nájsť motiváciu na jeho realizáciu.“ Silvia Langermann.

Práve tomu sa Silvia profesionálne venuje. Zdôrazňuje však, že táto práca sa nedá robiť bez úprimnej empatie a pochopenia.

Ukončila štúdium Sociálnej a pracovnej psychológie na Fakulte sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského v Bratislave a o rok neskôr promovala  na Fakulte manažmentu  rovnakej univerzity. V roku 2010 vyštudovala Life Coaching v Budapešti s titulom Ltc. Získala tiež certifikát na používanie osobnostného dotazníka GPOP, ktorý ju oprávňuje vykonávať osobnostnú diagnostiku. Na samotnom coachingu ju fascinuje, že má silu, ktorá dokáže postaviť na nohy jednotlivé osoby, tímy, ale aj celé spoločnosti. Práve preto  ju táto práca neskutočne napĺňa.Za pomerne krátky čas sa pomocou coachingu dostanú očakávané výsledky práve preto , že ide o systematický rozvoj mentálnych schopností jednotlivcov, top riadiacich pracovníkov a manažérov. Cieľom coachingu je zvyšovať ľudský potenciál a to tým, že sa naučíme správne využívať  ľudský mozog. Takže je to proces zmeny myslenia a získania kontroly nad svojimi emóciami. Práve emócie ovplyvňujú naše rozhodovanie a konanie. Ak nedáme priestor negatívnym emóciám ako závisť, nevraživosť, strach či hnev, môžeme výrazne  zmeniť  kvalitu svojho  života a zvýšiť svoj osobnostný výkon. Základom  je poznanie svojho cieľa! Ak máme cieľ, prevažujú pozitívne emócie. Tie sú základom pre motiváciu, ochotu a trpezlivosť na sebe pracovať. Iba tak môžeme vytúžený cieľ  dosiahnuť. Silvia  tvrdí, že so samotným klientom sa neustále učí  a posúva dopredu aj ona sama. Takže veľké pozitívum je aj v tom, že ide o obojstranne sa rozvíjajúci sa proces, čo  k tejto práci neodmysliteľne patrí. Uvedenie do podstaty coachingu uzatvára tým, že:„Coaching je viac poslaním ako prácou.“

Mgr.Langermann, Ltc.  riadi coachingovú spoločnosť,  pričom sa sama  venuje hlavne Biznis Coachingu v stredných a veľkých podnikoch.

Doposiaľ realizovala zhruba 9OO live coach sedení,1OO osobnostných typológií a má za sebou 80 veľkých firemných  coachingov. Coaching  ďalej odovzdáva ako lektorka, coach-ka a mentorka. Je členkou Slovenskej asociácie koučov (SAKO). V súčasnosti tiež pôsobí na Ústave aplikovanej psychológie Univerzity Komenského v Bratislave.

http://www.coaching-poradna.sk/

-reklamná správa-

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu