Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Dievča sa premenilo na obryňu (†34), jeho srdce to nevydržalo!

(Zdroj: tanya angus)

LAS VEGAS - Žena, ktorá trpela zriedkavým ochorením, kvôli ktorému dosiahla výšku 210 cm a hmotnosť 200 kíl, zomrela náhle vo veku 34 rokov. Tanya Angusová z Las Vegas strávila posledných 12 rokov čakaním na to, či sa lekárom podarí nájsť liek na akromegáliu, ktorá ju nútila neustále rásť.

Tanya až do 21 rokov merala iba 160 cm, vážila 60 kíl, milovala jazdu na koni a randila s priateľom. Potom sa jej však na hypofýze objavil nádor, ktorý do jej tela napumpoval obrovské množstvo rastového hormónu. Podľa lekárov sa u nej tak vyvinula najextrémnejšia forma akromegálie, akú kedy videli.

Keď sa jej zdravotný stav zhoršil a stala sa odkázanou na invalidný vozík, vyhodili ju z práce a dokonca ju opustil aj jej milenec, ktorého si rodina doberala otázkou, či je jeho priateľka muž. Tanya sa však nikdy nevzdala nádeje, že raz vedci objavia liečbu, ktorá jej pomôže.

V auguste minulého roka sa zdalo, že Tanya má to najhoršie za sebou, keď krvný test ukázal, že hladina rastového hormónu sa konečne znížila. Jej telo však neznieslo záťaž, ktorá bola naň kvôli gigantizmu vyvíjaná a 14. januára jej zlyhalo srdce. Zomrela vo veku 34 rokov, ale dovtedy stihla inšpirovať ľudí s rovnakým ochorením po celom svete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu