Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Neuveriteľné: Rodine začala horieť voda z kohútika!

(Zdroj: CNN)

OHIO - Rodina z amerického štátu Ohio mala dôvod na poriadny šok, keď voda z ich vodovodu začala horieť. Debbie Klineová televízii prezradila, že zapálenie sviečky v blízkosti kohútika spôsobilo veľkú explóziu. Pred tým si vraj všimla, že jej voda syčí.

Za zvláštnym úkazom je podľa portálu huffingtonpost.com zvýšená úroveň metánu, horľavého plynu, vo vode. Tieto problémy mala zapríčiniť spoločnosť, ktorá v blízkosti domu robila vrty kvôli zemnému plynu. Kým pred zásahom bola jeho úroveň na normálnej hladine, teraz stúpla a dostala sa do studničnej vody.

Rodina by si tak vo vlastnom záujme mala zadovážiť filter, ktorý však stojí až 8-tisíc dolárov a je pre ňu pridrahý. Momentálne teda pije iba balenú vodu, ale stále sa v kontaminovanej vode kúpe. Debby uviedla, že nepoznajú, aké to môže mať následky na ich telo, ale nemajú na výber.

Podľa Rady pre vodovodné systémy sa metán v pitnej vode "obvykle" nepovažuje za zdravotnú hrozbu. Skutočné nebezpečenstvo nastane, keď plyn z vody uniká a kopí sa vo vzduchu, najmä v "zle vetraných alebo stiesnených priestoroch." V tom prípade môže spôsobiť ťažkosti pri dýchaní a iné zdravotné problémy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu