Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dedinčanov strašia diery v zemi: Pôda im mizne pod nohami!

(Zdroj: Daily Mail)

LIANYUAN - Pevná pôda mizne obyvateľom čínskej dediny doslova pod nohami. Za posledných päť mesiacov sa v Lianyuane v provincii Chu-nan náhle vytvorilo viac ako 20 veľkých dier, ktoré ohrozujú domovy vystrašených ľudí.

Od vlaňajšieho septembra žijú dedinčania v obavách, ktorý dom skolabuje ako ďalší. Počiatočné vyšetrovanie preukázalo, že bezohľadná ťažba uhlia poškodila podzemné vrstvy a spôsobila závaly v poľnohospodárskych oblastiach a na riečnych brehoch. Vyše 4000 dedín má problémy so zásobovaním vodou po tom, čo zosuv pôdy zablokoval niektoré zdroje pitnej vody.

Približne 20 domov má popraskané múry a dve rodiny museli evakuovať. Fotografie ukázali, že voda z blokovaných potokov tiekla do veľkej diery v zemi. Nie je jasné, aké kroky boli podniknuté na zabránenie tvorby ďalších dier, ale miestna vláda začala vyšetrovanie.

V správe sa píše, že sa pracuje na pláne kompenzácií pre postihnuté rodiny. Minulý rok vo februári sa dostali na svetlo sveta informácie o inom meste v provincii Hunan, v ktorom sa objavilo takmer 700 dier.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu