Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Výnimočné puto dvojiček (2): Jedna je zdravá, druhá postihnutá

Sestry sa majú nadovšetko rady Zobraziť galériu (2)
Sestry sa majú nadovšetko rady (Zdroj: dailyrecord.co.uk)

EDINBURGH - Sú dvojičky a pritom je každá iná. Sestry Ruby a Darby sú naozaj výnimočné - jedna je zdravá, druhá trpí Downovým syndrómom. Táto rozdielnosť ale ich vzájomný vzťah vôbec neovplyvnila. Práve naopak, vytvorilo sa medzi nimi silné puto, ktoré ich bude vždy držať pokope.

Šanca, že sa narodia dvojičky, z ktorých jedno bude postihnuté a jedno zdravé, je veľmi nízka. Dvojročné sestričky Smithové však dokazujú, že ani táto prekážka ich nedokáže rozdeliť.

Keď bola ich mama Traci tehotná, lekári jej oznámili, že jedno z bábätiek sa dobre nevyvíja a pravdepodobne neprežije. V piatom mesiaci ale zistili, že plod je životaschopný. Rodičia boli šťastím bez seba. Potom prišla zdrvujúca správa, Ruby sa totiž narodila s Downovým syndrómom. Hoci je iná ako jej sestra, dokázali si vytvoriť krásny vzťah a všetok čas trávia spolu.

Dvojčatá s mamičkou a oteckom
Zobraziť galériu (2)
Dvojčatá s mamičkou a oteckom  (Zdroj: dailyrecord.co.uk)

"Zaujímajú ich rovnaké veci, stále sa spolu hrajú. Darby je ako taká ochrankyňa, na Ruby dáva pozor, aby sa jej nič nestalo. Tiež jej pomáha chodiť. Sú veľmi zlaté," povedala tridsaťjedenročná Traci, ktorá priznala, že hoci musí každú dcéru vychovávať inak, nič by na tom nemenila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu