Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Čínsky boháč dal dcére neuveriteľné veno: 123 miliónov!

Dcéra má svoju finančnú budúcnosť už zabezpečenú. Zobraziť galériu (3)
Dcéra má svoju finančnú budúcnosť už zabezpečenú. (Zdroj: Daily Mail)

PEKING - Bohatý čínsky magnát venoval svojej dcére gigantické veno v prepočte za 123 miliónov eur. Zahŕňalo štyri krabice zlatých šperkov, akcie aj niekoľko nehnuteľností.

Wu Duanbiao, predseda keramickej firmy Fujian Wanli Group, myslel na novomanželov naozaj vo veľkom. Jeho extravagantný dar okrem šperkov obsahoval aj vkladnú knižku so sumou 2,5 milióna eur a akcie jeho firmy v hodnote 13 miliónov eur. Nemyslel však iba na dvojicu, ale pri tejto príležitosti sa rozhodol obdarovať aj dve charitatívne organizácie, ktoré obdržali dary v hodnote cca 2 miliónov eur.

Ženích, ktorého priezvisko je Xu, spoznal svoju novú ženu ešte v materskej škôlke, ktorú spoločne navštevovali. Podľa médií mala svadobná hostina za prítomnosti verejnosti trvať až osem dní, ale hovorca firmy tieto informácie poprel.

Mnoho čitateľov Weibo, čínskej obdoby Twitteru, pochválilo magnáta za jeho dary na charitu a dôkaz lásky k dcére. V oblastiach Jinjiang a Shishi je pritom drahé veno tradíciou, ale býva niekedy vnímané aj ako prejav rodovej nerovnosti. Má sa ním zaistiť, aby s nevestou jej manžel a jeho rodina dobre zaobchádzali. Informoval britský portál Daily Mail.

Čínsky boháč dal dcére
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Daily Mail)

Čínsky boháč dal dcére
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Daily Mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu