Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ruska, ktorú vyhlásili za mŕtvu: Prebrala sa v márnici!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TOMSK - Bývalá kuchárka z Ruska, ktorú nesprávne vyhlásili za mŕtvu, sa po troch dňoch prebudila v studenej márnici. Stalo sa tak len pár minút predtým, než ju mali pitvať. K incidentu došlo ešte v novembri 2011 v nemocnici v ruskom meste Tomsk.

Ľudmila Steblickaja však lekárov skúšala aj tento rok. V októbri 2012 ju opäť vyhlásili za mŕtvu. V tomto prípade sa však prebrala už po pár hodinách, a tak jej rodina ešte nestihla zorganizovať pohreb, tak, ako tomu bolo rok predtým. V súčasnosti je 61-ročná Ruska opäť v nemocnici a dúfa, že ju do tretice táto nepríjemnosť obíde.

O bizarnom prípade informovala pred pár dňami vôbec po prvý raz jej 29-ročná dcéra Anastasia. Tá si spomenula, aký šok ju čakal po tom, čo 4. novembra 2011 zavolala do nemocnice, aby sa informovala o zdravotnom stave svojej matky. „Prijmite našu úprimnú sústrasť, zomrela o 17:40,“ povedal jej vtedy pracovník zariadenia. Anastasia tak zavolala svojej sestre i ďalším príbuzným, aby im oznámila smutnú správu. Ihneď sa vybrala do nemocnice, aby sa pozrela na telo, no Ľudmilu odviezli do márnice, a tak to odložila až na pondelok. Medzitým zorganizovala celý pohreb, na ktorý minula v prepočte asi 1500 eur.

V pondelok ráno sa vybrala do nemocnice so šatami pre mamu, no tam jej povedali, že ešte nestihli urobiť pitvu, a tak musí počkať. Neskôr k nej pristúpila žena, ktorá sa jej spýtala, či je dcéra Ľudmily. Povedala, že áno a že musí okamžite vyzdvihnúť telo, pretože už onedlho začne pohreb. „Ale Ľudmila Steblickaja je nažive. Práve som ju videla,“ šokujúco jej odvetila.

„To nie je možné, zomrela v piatok. Ľudia prichádzajú na pohreb, hrob je vykopaný,“ odpovedala jej Anastasia. Žena ju tak vzala do malej nemocničnej izby, kde skutočne sedela Ľudmila, ktorá sa usmievala a oslovila ju menom. Anastasia teda našťastie musela zrušiť pohreb, ktorý ale splácala ešte niekoľko nasledujúcich mesiacov.

Samotná Ľudmila si na únik z pitevného stola vôbec nepamätá. Za mŕtvu ju v októbri 2012 vyhlásili opäť, no tentoraz starenka „ožila“ už po pár hodinách. Incident z novembra 2011 si pracovníci nemocnice v Tomsku nevedia vysvetliť. „Neviem si vysvetliť, čo sa vtedy stalo. Táto neradostná procedúra u nás vždy funguje ako hodinky. Čas smrti vždy určuje lekár z jednotky intenzívnej starostlivosti. Vždy sú s tým spojené príslušné kroky, ktoré robíme ešte pred upovedomením príbuzných ,“ uviedol hlavný lekár nemocnice Maxim Zajukov. Informácie pochádzajú z webovej stránky siberiantimes.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu