Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Videli ste už severokórejskú videohru? Kimovci zaspali o dvadsať rokov

RETRO: Severoórejská hra pripomína staré klasiky, ktoré sme hrávali na prvý porevolučných PC.
RETRO: Severoórejská hra pripomína staré klasiky, ktoré sme hrávali na prvý porevolučných PC. (Zdroj: youtube, )

BRATISLAVA - Pokrok je veľký pán. Prominenti komunistických režimov o tom určite vedia svoje. Kórejská ľudovodemokratická republika, jedna z posledných komunistických pevností na svete, má svoju prvú počítačovú hru. Hra Pyongyang racer má nalákať turistov do severnej Kórei.

Stláčaním šípok ovládate pohyby auta, cestou zbierate sudy s benzínom a dávate si pozor na zrážky. Po troch zrážkach vás policajtka zastaví. Takto jednoducho sa dá zhrnúť obsah najnovšej severokórejskej počítačovej hry. Hru údajne vyvinula západná spoločnosť Nosotek, ktorá však má pobočku v severnej Kórei. Pyongyang Racer má slúžiť ako reklama pre britskú cestovnú kanceláriu, ktorá ponúka zájazdy do KĽDR. Hra má svoje čaro, nielen pre retro atmosféru.

Celý jazdný okruh je zasadený do metropoly Pchjongjang. Neminiete ani charakteristickú budovu hotela Rjugjong, ktorý začali severokórejčania stavať v roku 1987, a ešte stále nie je dokončený. Obrovská pyramída so 105 poschodiami má začať slúžiť už na budúci rok, no prevádzkovať ju vraj bude kapitalistický votrelec - nemecká spoločnosť Kempinski. Zatiaľ ho môžete obdivovať v počítačovej hre Pyongyang Racer a popri tom spomínať na to, ako sme sa po revolúcií zoznamovali s prvými hrami na PC. Veľký rozdiel nenájdete.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu